anm_canon6D2_01

Canon EOS 6D Mark II

Canonilta on viiden vuoden jälkeen tullut EOS 6D:n seuraaja. Se muistuttaa toiminnoiltaan pitkälti edeltäjämalliaan, mutta tutun ulkokuoren alla on tapahtunut yhtä sun toista.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
8.7

Canon EOS 6D Mark II muistuttaa ensisilmäyksellä hämäävästi EOS 6D:tä, joka oli myynnissä harvinaisen pitkän ajan, lähes viisi vuotta. Paino ja mitat ovat lähes samat, ja liitännät, painikkeet ja kiekot ovat enimmäkseen samoissa kohdin kuin edeltäjässä. Silmiinpistävin muutos on kameran edessä, johon on tullut liitin kaukolaukaisimen johdolle, sekä näyttö, jota voi kääntää ja kiertää. Suurimmat muutokset ovat kameran sisällä. Automaattitarkennus on selvästi parempi ja siinä on 45 tarkennuspistettä, kun 6D:ssä niitä oli 11. Mark II:ssa tarkennuspisteitä voi ryhmittää, kuten esimerkiksi uusissa EOS 5D -malleissa. Peräti 27 tarkennuspistettä 45:stä on aktiivisia aukolla F8, joten automaattitarkennus toimii myös telejatketta käytettäessä. Tarkennuksen nopeus ja tarkkuus ovat erittäin hyvät ja myötäilevät kameran lisääntynyttä nopeutta, joka on 6,5 kuvaa sekunnissa. Suurin parannus on kuitenkin videoiden ja suorakatselun automaattitarkennuksessa. Uusi Dual Pixel -kenno merkitsee hyvää ja sulavaa tarkennusta, erityisesti Canonin uusien STM-objektiivien kanssa. Kameraa voi tarkentaa myös painamalla kosketusnäyttöä, mikä toimii todella hyvin. Ikävä kyllä kamerassa ei ole joystickiä, jolla tarkennuspisteen voisi valita, kuten muun muassa EOS 5D Mark IV:ssa.
6D:n kuvalaatua ei ole helppo ylittää, ja EOS 6D Mark II ei 26 megapikselistään huolimatta olekaan mainittavasti edeltäjäänsä parempi yksityiskohtien ja värien toistossa, kohinan ehkäisyssä tai dynaamisen alueen laajuuden osalta. Vaikka valotusmittari on uudenlainen, kuvaaja joutuu usein askartelemaan valotuksenkorjauksen parissa. Valotuksen korjaus sujuu kuitenkin hyvin ja siihen tottuu.

Conclusion

Loistava kinokoon kamera, jonka automaattitarkennus on selvästi aiempaa
parempi. Kamerassa on wi-fi, Bluetooth ja gps, ja ergonomia on huippuluokkaa.
Viiden vuoden jälkeen 6D Mark II:n pitäisi erottua vakuuttavammin edeltäjästään. Näyttö voisi olla suurempi, ja kaipaamme joystickiä. Ei 4K-videomahdollisuutta.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
26
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
6,5
Suurin ISO
102400