Canon EOS M100

Canon laajentaa peilittömien järkkäreiden valikoimaansa edullisella pikkuveljellä, mutta EOS M100:n on hankala kilpailla parhaimpien matkapuhelinten kanssa.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
7.9

Canon EOS M100 korjaa yhden seikan, joka on ollut aiempien M-mallien heikko kohta, nimittäin hinnan. 650 euron hinta paketista, johon kuuluu Canonin erinomainen EF-M 15-45 mm
F3.5-6.3, on hyvä lähtökohta.
Kohderyhmänä ovat muun muassa ne, jotka haluavat hieman parempia kuvia kuin puhelimella. M100 ei ole suurikaan askel eteenpäin verrattuna hyvään puhelimeen. Kamerassa ei ole etsintä, ja kolmituumainen näyttö on pienempi ja hämärämpi kuin monissa puhelimissa. Valot ja värit eivät näy samanlaisina kuin valmiissa kuvissa. Kuvanlaatu on hyvä ja yksityiskohdat erottuvat, mutta suoraan kamerasta jpg:t eivät ole parempia kuin esimerkiksi iPhone 8 Plussan kuvat, joissa näkyy enemmän sävyeroja valo- ja varjokohdissa.
Onko M100:n suuri APS-C-kenno sitten parempi heikossa valossa? Sävyt toistuvat hieman paremmin, mutta parhaissa kännykkäkameroissa on valovoimaisempi optiikka kuin Canonin pakettiobjektiiveissa, joten niiden ei tarvitse käyttää yhtä suuria ISO-herkkyyksiä. Niinpä kuvista tulee käytännössä yhtä rakeettomia. Koska EOS M100:ssä on suurempi kenno, raakakuviin tallentuu kuitenkin enemmän informaatiota kuin iPhone 8 Plussalla otettuihin kuviin.
Matkapuhelimeen verrattuna M100:n suurin vahvuus on optinen zoom ja mahdollisuus vaihtaa objektiivia. Paljon muutakin hyvää kamerasta löytyy. M100 on miellyttävän näköinen ja sopii hyvin käteen. Näytön voi kääntää ympäri selfieitä varten, ja kamerassa on wi-fi-yhteys sekä Bluetooth.

Arvio

Ergonomia on hyvä, kameran rungon harvalukuiset painikkeet ovat hyvissä paikoissa ja kamerassa on kosketusnäyttö, jonka voi kääntää ympäri.

Toiminnallisuus ei ole paras mahdollinen, eikä jpg-kuvien laatu tee
vaikutusta verrattuna parhaiden matkapuhelimien kameroihin.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
24 mio. pixels
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6x
LCD-näyttö
3 tommer
Kuvaa/sekunti
6
Suurin ISO
25.600