Canon EOS M50

EOS M50 on pienikokoinen, kevyt ja edullinen, ja sillä työskentely on nopeaa ja täsmällistä. M50 käyttää lisäksi ensimmäisenä kamerana uutta raakamuotoa.

#Kamerat #23
8.9

Canon EOS M50 on pieni ja kevyt kamera, jossa on loistava sähköinen etsin ja 3 tuuman kosketusnäyttö, joka kääntyy ja kiertyy kaikkiin suuntiin. Automaattitarkennus on nopea, äänetön ja täsmällinen. Kaikki painikkeet ovat oikean käden ulottuvilla, ja kun kameraan on tottunut, säädöt sujuvat nopeasti.
Kuvanlaatu on tämän luokan kameralle oikein hyvä. Kohina on vähäistä ISO 6400:een asti. ISO 25 600:lla kohinaa on melko paljon, ja jos valikosta valitaan huippulukema ISO 51 200, tulos on kehno, varsinkin heikossa valossa.
M50 on ensimmäinen kamera, joka käyttää Canonin uutta raakatallennusmuotoa CR3:a. Kun CR2 mahdollisti kuvien tallentamisen alhaisemmalla tarkkuudella, CR3:ssa on CRAW-asetus, joka pakkaa kuvan täysikokoisena. Etuna ovat oleellisesti pienemmät tiedostot ja hieno kuvanlaatu, joka vastaa CR2:ta hyvässä valossa ja pienillä ISO-herkkyyksillä. Raakakuvan edut säilyvät, kunhan kuvia ei näytetä kovin suurikokoisina, jolloin varjokohtiin ja suurella ISO:lla syntyy kohinaa. Etuihin kuuluu myös, että kortille mahtuu jopa kaksinkertainen määrä kuvia.
Hyvä vaikutelmamme M50:stä perustuu paljolti sille, että Canonin tähän­astiset M-sarjan kamerat ovat olleet aika kalliita eivätkä kovin hyviä. Kaipaisimme tosin laajempaa objektiivivalikoimaa, kuten valovoimaisia kiinteän polttovälin malleja ja halvempia laajakulma- ja normaalizoomeja. Canon näyttää nyt kuitenkin ottavan peilittömät järjestelmäkamerat vakavasti, ja M50 on aimo askel oikeaan suuntaan.

Arvio

Canon EOS M50 tasapainottelee onnistuneesti hinnan, kuvanlaadun, painon, koon ja ennen kaikkea kuvaamisen ilon välillä.

Jpg-kuvien tarkkuus voisi olla parempi. M-järjestelmässä pitäisi olla parempi valikoima objektiiveja, mikä ei toteutune aivan pian.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
51000