CANON EOS M6
EOS 77D:ssä, 800D:ssä, M5:ssä ja M6:ssa on sama kenno ja prosessori ja ne ottavat siksi yhtä hyviä kuvia. EOS M6 on nelikon halvin. Katso, onko se myös paras ostos.
CANON EOS M6 on oikeastaan M5 ilman etsintä. Näyttö on kolmituumainen 3,2 tuuman sijasta. Kameran pieni salama on vasemmalla, missä on yksi säätökiekko vähemmän, ja ohjelman valintakiekko on oikealla. M6 on myös hieman hoikempi ja kevyempi. Kenno, kuvaprosessori ja automaattitarkennus ovat sen sijaan aivan yhteneväiset, joten näiden kahden kameran kuvat ovat samanlaiset: niissä on hyvä valotus, miellyttävät värit ja hallittu kohina ISO 6400:een asti. Tässä kohtaa peli käy kiinnostavaksi. Jos valitsee M6-rungon ja lisävarusteeksi EVF-DC2-etsimen, saa joustavamman ratkaisun, jos kameran pitää olla niin pieni kuin mahdollista, ja juuri samaan hintaan. Toisaalta paketti on kallis. Sony A6000:n saa sähköisellä etsimellä, samoilla ominaisuuksilla ja 16–50 mm:n pakettiobjektiivilla 750 euron hintaan. A6000 on etsimen kanssa samanpainoinen ja -kokoinen kuin M6 ilman etsintä. Canon ei siis pärjää hintakilpailussa, mutta EOS M6:ssa on koko joukko hyviä ominaisuuksia.
Sekä automaattitarkennus että kuvanlaatu ovat erittäin hyvät, ja M6 on käytössä tavattoman mukava. Säätökiekot ovat hyvin toimivia, samoin kosketusnäyttö, jonka valikko ja säädöt toimivat mainiosti. Q-painikkeesta saa näytölle kuvakkeita, joiden avulla kaikki keskeiset toiminnot voi säätää nopeasti ja kätevästi. Muut toiminnot saa näkyville painamalla Menu-painiketta, ja valikot saa näkyville ja niitä voi säätää myös näytöstä. M6:n vahvuutena on myös video. Tosin tarkkuutena on ainoastaan Full HD, mutta nopeus on 60 kuvaa sekunnissa ja videoiden automaattitarkennus on hyvin sujuva.
Meillä oli kamera mukana Lontoon-matkalla, ja kun asioiden pitää sujua nopeasti ja uusia kuva-aiheita tulee tulvimalla, on tärkeää, että kamerassa on etsin, jossa sekä kuvauskohteet että säädöt näkyvät selkeästi. Ilman etsintä siis tuskin valitsisimme M6:ta, ja arvioomme vaikuttaa myös se, että sijoittamalla muutaman kymmeneurosen lisää saa EOS 800D:n, joka on käytännössä sama kamera. Kuvanlaatu ja helppokäyttöisyys ovat samaa luokkaa, ja 800D:ssä on myös peilietsin.
M6:n säätökiekot toimivat täsmällisesti ja hyvin. Ne eivät ole liian löysiä tai tiukkoja ja ne on sijoiteltu kamerassa oikeisiin kohtiin, joten kuvatessa on helppo siirtyä kuvauskohdetyypistä toiseen. Kaiken kaikkiaan M6 oli kuitenkin mielestämme hiukan vaatimattomampi kuin M5. Syynä ei ole pelkästään sähköinen etsin – jota ei siis ole pakko hankkia – vaan yhtä lailla pienempi, kolmituumainen näyttö, painikkeiden pienempi määrä sekä salama, joka on sivussa objektiivin keskilinjasta. On hyvä, että kamerassa on salama, mutta sen sijoittaminen objektiivista vasemmalle tuottaa kuvaan lisää varjoja verrattuna tilanteeseen, jossa salama on juuri objektiivin yläpuolella, kuten M5:ssa.
Kameran oikealla puolella on wi-fi-painike, jolla yhteyden saa nopeasti. Wi-fin kautta saadaan myös NFC-yhteys Android-laitteisiin, ja kamera tukee myös Bluetoothia, jonka avulla kuvia voidaan siirtää älylaitteeseen sitä mukaa kuin niitä tulee, sekä siirtää gps-tietoja toiseen suuntaan niin, että ne voidaan tallentaa kuvien exif-tietoihin.
Conclusion
M6 ottaa hyviä kuvia, ja kosketusnäytön ansiosta kameran käyttö on nopeaa ja kätevää. Automaattitarkennus on nopea ja täsmällinen.
Kamera on kallis. Sekä Olympuksella että Sonylla on hyviä vaihtoehtoja halvempaan
hintaan, ja peilietsimellinen EOS 800D maksaa vain muutaman kympin enemmän.
Ominaisuudet
- Merkki
- 23
- Megapikseliä
- 24
- Polttovälikerroin/optinen zoom
- 1,6
- LCD-näyttö
- 3
- Kuvaa/sekunti
- 9
- Suurin ISO
- 25600