Canon PowerShot SX620 HS

Vaikka kamera on vain 2,8 cm paksu, siinä on 25-kertainen optinen zoom. Päihittääkö se kuitenkaan parhaita puhelinkameroita?

#Kamerat #23
8.3

Canon PowerShot SX620 HS pystyy siirtämään kuvia sekä wi-fi-verkon että NFC-tekniikan avulla. Jälkimmäisen avulla kuvia voi siirtää kamerasta puhelimeen viemällä puhelimen ja kameran lähelle toisiaan. SX620 HS:n näyttö on pettymys. Se ei käänny eikä toimi kosketusnäyttönä. Kamera jää jälkeen monista puhelinkameroista, koska siinä on melko vähän kuvanmuokkausohjelmia. Siitä puuttuvat esimerkiksi uusimmista puhelimista yleensä löytyvät panoraama- ja HDR-toiminnot. Kamerassa ei voi myöskään käyttää käsisäätöjä tai puoliautomatiikkaa.
SX620HS kuitenkin päihittää parhaatkin puhelinkamerat kuvanlaadussa. Värit toistuvat kauniisti kylläisinä, ja kontrasti on hyvä. Vastavalo aiheuttaa ongelmia, sillä tummista alueista tulee liian hallitsevia. Kohina on hyvin vähäistä aina ISO 3200 -herkkyyteen asti. Kääntöpuolena on, että kameran kohinanpoisto on niin voimakas, että se tuhoaa yksityiskohdat. Vielä ISO 160 -herkkyydellä yksityiskohdat toistuvat hyvin ja terävinä, mutta ISO 800 -herkkyyttä ei kannata ylittää.
Kameran suurin vahvuus on 25-kertainen optinen zoom. Se vastaa kinokoon 25–625 mm:ä. On vaikuttavaa, kuinka vain 2,8 senttimetriä paksuun kameraan on mahdutettu niin pitkä zoom. Zoomilla kestää 3,5 sekuntia liikkua polttovälialueen päästä päähän. Kaikki tapahtuu täysin äänettömästi. Laajakulmapäässä suurin aukko on F3,2. Pisimmässä telepäässä se putoaa F6,6:een. Pitkällä polttovälillä kuvaaminen vaatii siis paljon valoa. Kamera istuu hyvin käteen ja sitä on helppo käyttää. Siinä on ainakin yksi suuri PowerShot SX620 HS:n suuri vahvuus verrattuna puhelimien kameroihin.

Älykäs suljin on toiminto, joka automaattisesti ottaa kuvan, kun kamera tunnistaa kasvot. Tämä ominaisuus tietää hauskoja kuvia vaikkapa illanistujaisista. Kamerassa ei ole etsintä eikä salamakenkää, eikä kyseessä ole nopeiden tilanteiden kamera, sillä sarjakuvausnopeus on vain 2,5 kuvaa sekunnissa. Valittavana on myös 7 kuvan sekuntinopeus, mutta sillä kuvattaessa resoluutio valahtaa 20,1:stä viiteen megapikseliin. Video on Full HD -laatua ja kuvataajuus 30 kuvaa sekunnissa, ja sen laatu on samaa tasoa kuin kilpailevissa kompaktikameroissa, joskin parhaat älypuhelimet ovat tässä kohti jo parempia.
Canonin Ixus-sarja oli viisitoista vuotta sitten jättimenestys taskukameroiden luokassa. Sittemmin Canonin PowerShot-sarjasta muokattiin taskuun sopiva. Nykyään, kun lähes jokaisen taskusta löytyy älypuhelin tarvittavine sovelluksineen, voi vain ihmetellä, että markkinoita yhä riittää pienille digitaalisille taskukameroille, joiden ainut selkeä myyntivaltti on zoomin voimakkuus.

Arvio

Hatunnosto Canonille siitä, että se on saanut 25-kertaisen zoomin mahtumaan taskukameraan. Kuvanlaatu ja ohjelmavalikoima taas eivät vakuuta. Niiden osalta tämä kamera ei ole paljoa parempi kuin uusi älypuhelin.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
25-625
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
2,5
Suurin ISO
3200