Canon PowerShot SX70 HS

Canon-sukupuun tämän luokan uusin verso näyttää paperilla hyvältä monine hienoine toimintoineen, mutta käytännössä totuus on jotain muuta.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
7.1

Canon PowerShot SX70 HS kuuluu superzoomilla varustettujen kompaktikameroiden luokkaan. Kamerassa on 65-kertainen zoom, joka vastaa 21–1365 mm:ä ja vastaa useimpiin tarpeisiin sekä laajakulma- että telepäädyssä. Kamera muistuttaa muotoilultaan pienimpiä EOS-järjestelmäkameroita. Siinä on hyvä oled-tyyppinen etsin, kolmen tuuman kääntyvä näyttö, ja se ottaa 4K-videota ja raakakuvia. Tarkkuutta on nostettu 16 megapikselistä 20,2 megapikseliin verrattuna edeltäjään SX60 HS:ään.
Valitettavasti se ei auta kuvien yksityiskohtien havaitsemisessa. Kameran pieni kenno ei ole sen parempi kuin useimmissa hyvissä älypuhelimissa. Kuvanlaatu ja tarkkuus tuottavat todellakin pettymyksen. Laajakulmalla yksityiskohtien toisto on hyväksyttävällä tasolla, mutta keskilukemista aina maksimiteleen asti yksityiskohdat ovat sumeita. Ongelma vain pahenee, jos siirrytään ISO 400:sta ylöspäin – mitä on vaikea välttää. Suurin ISO on 3200, ja sitä voi sanoa käyttökelvottomaksi.
Tarkennuspistettä on vaikea asettaa haluttuun kohtaan, koska näyttö ei ole kosketusherkkä eikä joystickia ole. Nuolinäppäimet on tarkoitettu valotuksen korjaamiseen sekä salaman, käsitarkennuksen ja makrokuvauksen käyttöönottoon, ja jos niitä haluaa käyttää tarkennuspisteen siirtoon, ne pitää ensin aktivoida siihen käyttöön. Kamerasta on siis vaikea saada kaikkea hyötyä irti. Sekä kasvojentunnistus että seurantatarkennus ovat kuitenkin hyvin luotettavat. SX70 HS:ään menee SD-kortti, joka asetetaan kameran pohjaan saman luukun alle kuin akku. Jos kamera on jalustalla, kumpaakaan ei niin ollen ole mahdollista vaihtaa.

Arvio

Suuri polttovälialue ja hieno kasvojentunnistus. Hyvä ja selkeä sähköinen etsin ja mahdollisuus ottaa raakakuvia.

Kallis hinta pettymyksen tuottavasta kuvanlaadusta ja huonosta yksityiskohtien toistosta. Tarkennussäädöt ovat vaivalloisia.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
20,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
65
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
3200