Canon PowerShot SX740 HS

Canonin taskukokoisten kompaktikameroiden SX-sarjan uusimmassa jäsenessä ei ole paljon uutuuksia. Mutta yksi niistä on vastaavasti hyvin vaikuttava.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
8.9

Canon PowerShot SX740 HS on markkinoiden parhaita taskukameroita. Ennen kaikkea se johtuu nerokkaasta superzoomista, joka vastaa peräti 24-960 mm:iä. Lisäksi kamerassa on hyvä kuvaprosessori, varma kontrastitarkennus ja ennen kaikkea erinomainen kuvanvakain. Värintoisto, kontrastinhallinta ja yksityiskohtien toisto ovat erittäin hyvät tämän luokan kameralle. Kuten edeltäjässä, suurin tarkkuus on 20,3 megapikseliä. Pieni miinus on se, että ISO-herkkyys yltää vain 3200:aan, mutta toisaalta tällöin voi olla varma, että kohina ei pilaa kuvaa.
SX740 HS:n vauhti on lisääntynyt, ja saimme automaattitarkennuksella kuvasarjoja yhdeksän kuvan sekuntinopeudella parin sekunnin ajan, minkä jälkeen vauhti alkoi hyytyä. Canon lupaa 7,4 kuvan sekuntinopeutta jatkuvalla automaattitarkennuksella. Testissämme se riippui paljon kohteesta. Ilman automaattitarkennusta pääsimme 10 kuvan sekuntinopeuteen. Kaiken kaikkiaan tulokset olivat hyviä tämän luokan kameralle.
Kun näytön kääntää ylös ja eteen, kameran saa selfie-asentoon, ja tällöin valikosta voi valita digitaalisen taustasumennuksen. Automaattitarkennus on tehokas myös jatkuvana, mutta kasvojentunnistus ei aina toimi. Muotoilu ja viimeistely ovat tyylikkäät, ja ergonomia on hyvä. Kamerassa on kuminen kädensija. Kolmen tuuman lcd-näyttö on kirkas ja tarkka ja sitä on helppo lukea. Se ei ole kosketusherkkä, mikä ei paljoa haittaa. Näin pienessä kamerassa sitä tulisi hipaisseeksi vahingossa ja valinneeksi vääriä asetuksia. Edistyneet kuvaajat saavat iloita käsiasetuksista ja kaikista klassisista automaattitoiminnoista, mutta raakakuvia ei ikävä kyllä vieläkään saa. Kamerassa on wi-fi ja Bluetooth, jotka toimivat moitteitta, ja SX740 HS:ään on lisätty 4K-video.

Arvio

Vaikuttavan hieno kuvanlaatu koko polttovälialueella kameran hintaan ja kokoon nähden. Hyvä kuvanvakaus ja tehokas automaattitarkennus.

Kasvojentunnistus hämääntyy helposti, ja jäimme myös kaipaamaan sähköistä etsintä sekä mahdollisuutta ottaa raakakuvia.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
40x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
9
Suurin ISO
3200