Canon EOS-1D X Mark III

Canonin vahvin valtti, kun urheilukuvaajat suuntaavat Japanin olympialaisiin kesällä. Rakenne kuin panssarivaunussa, mutta ergonomia huipussa. EOS-1D X Mark III:ssa kaikki huokuu nopeutta ja tarkkuutta.

tekijä Välineopas #Kamerat #Canon
9.1

On vaikeaa olla ihastumatta Canonin vahvimpaan urheilukuvaajille suunnattuun uutuuteen. Kamera on rakenteeltaan kuin taisteluvaunu, mutta ergonomia on niin hyvä, että 1440 gramman paino unohtuu nopeasti. Käyttö on loogista ja painikkeet kohdissa, joissa niille on käyttöä. Oikean peukalon kohdalla oleva AF-ON-painike on kosketusherkkä, joten tarkennuspistettä siirretään liu’uttamalla vain sormea painikkeen yli. Kun siihen tottuu, se toimii hyvin. Herkkyyttä voi säätää, jos painike reagoi liian nopeasti. Painikkeista kaksi sopii toisaalta vaaka- ja toisaalta pystykuviin.

Peilillisessä järjestelmäkamerassa kaikki huokuu nopeutta ja tarkkuutta. Kamera ottaa suorakatselutilassa 20 kuvaa sekunnissa ja etsimellä 16 kuvaa sekunnissa, mikä on nopeaa peililliselle. Puskurimuisti on niin suuri, että suurimmalla nopeudella voi kuvata huoletta. Automaattitarkennuksessa on 191 pistettä, kun käytetään etsintä. Se on kolme kertaa niin paljon kuin edeltäjässä. Suorakatselutilassa, jossa sommitellaan näytöllä, on 3869 tarkennuspistettä, jotka on jaettu 525 alueeseen, ja silmäntunnistustarkennus on tehokas. Kamerassa on siis samat monipuoliset mahdollisuudet kuin peilittömissä, joissa voi käyttää etsintä. Käytimme mielellämme EOS-1D X Mark III:n etsintä, sillä se tapa tuntui vakaammalta. Automaattitarkennus toimi ongelmitta, ja se oli nopea ja varma, kuvasimmepa sitten moottoriurheilua tai koripalloa. Jos kohde tuli suoraan kohti, virhemarginaali oli nollassa, ja kamera suoriutui myös hankalista panoroinneista.
Kuvanlaatu on erinomainen, yksityiskohdat toistuvat hyvin ja akut kestävät mainiosti. Kun olimme ottaneet 1624 raaka- ja jpg-kuvaa, virtaa oli jäljellä 46 prosenttia. Kamera on kuitenkin kalliimpi kuin lähimmät kilpailijat.

Conclusion

Kamera on vaikuttavan nopea, ja kuvasimmepa sitten moottoriurheilua tai koripalloa, ja kehittynyt automaattitarkennus toimi nopeasti ja varmasti. Uudet AF-ON-painikkkeet mahdollistavat tarkennuspisteiden tarkan hallinnan, ja akun kesto on huippuluokkaa. Valitettavasti hinta on hurja.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
20,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
20
Suurin ISO
819 200