Canon EOS 60D

Yrityksistä huolimatta Canonin uusi EOS 70D ei ehtinyt testiin. Sen takia testiin osallistuu vanhempi malli EOS 60D. Se on edelleen varsin kiinnostava kamera, sillä se vaikuttaa olevan joka suhteessa astetta parempi kuin EOS 700D, eikä se silti ole paljonkaan kalliimpi.

#Kamerat #Canon
8.5

Yrityksistä huolimatta Canonin uusi EOS 70D ei ehtinyt testiin. Sen takia testiin osallistuu vanhempi malli EOS 60D. Se on edelleen varsin kiinnostava kamera, sillä se vaikuttaa olevan joka suhteessa astetta parempi kuin EOS 700D, eikä se silti ole paljonkaan kalliimpi. EOS 60D on vankkatekoisempi, siitä saa paremman kuvausotteen, tiivistys on parempi, etsin on prismaetsin, ja lisäksi kameran päällä on tietonäyttö. Käyttömukavuuden kannalta tärkeä seikka on se, että kameran takana on samanlainen pyöritettävä valitsin kuin kalliimmissa EOS-malleissa. Sen avulla on helppo säätää esimerkiksi aukkoa tai valotuksenkorjausta. EOS 60D on tämän testin ainoa kamera, jonka näyttöä voi paitsi kallistaa myös kääntää. Toisaalta kamerassa on myös seikkoja, jotka paljastavat sen jo vähän ikääntyneeksi malliksi. Käytännön kuvaamisen kannalta on harmillista, että tarkennuspisteitä on vain yhdeksän. Kameran takana olevassa pyöritettävässä valitsimessa on hankala lukitus, joka on vapautettava joka kerran, kun valitsinta pitää käyttää. Muuten kameran käsiteltävyys on hyvä. Valikko on erinomainen selkeän ryhmittelynsä ja luettavuudeltaan hyvän tekstityypin ansiosta. Q-painikkeen avulla kameraa voidaan säätää suoraan näytön kautta. Akun kesto on testin paras.

Asiallinen suorituskyky

Kun vertailukohteeksi otetaan Nikon D7100, EOS 60D ei ole aivan yhtä miellyttävä kuvausväline. Sen etsinkuvan peitto on vain 95 prosenttia, kun se Nikonissa on 100. Vaihto yksittäiskuvauksesta sarjakuvaukseen vaatii neljää painallusta, Nikonissa selvitään yhdellä. Mutoin Canonin toiminnot ovat ajan tasalla. Valotusautomatiikan tarkkuus on testin keskitasoa, mutta tulokset näyttävät usein paremmilta, koska kamera vaalentaa varjoja sopivasti. Testikokoonpanoon kuuluvalla 17–85 millin objektiivilla saatiin hyviä ja teräviä kuvia. Valkotasapainoautomatiikka tuottaa Canonille tyypilliset puhtaat ja kylläiset värit, vaikka esimerkiksi auringonlaskun lämpimät värit voisivat toistua sävykkäämpinäkin. Videokuvauksessa kameraan voi liittää mikrofonin ja säätää äänitystasoa käsin. Kameran ikä näkyy siinä, että sen suurin kuvanopeus on vain 25 kuvaa sekunnissa. Nopea liike toistuu siksi hieman nykivänä. Muuten videokuvan laatu on erinomainen.

Arvio

Tässä seurassa kameran ikä jo tuntuu, eivätkä kuvanlaatu ja toiminnot ole parhaiden tasolla. Toisaalta hintakin on tätä nykyä varsin edullinen.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
17,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
5,3
Suurin ISO
12800