Canon EOS 650D

Canonin testimalli on EOS 650D, koska EOS 700D ei ollut vielä testin aikana käytettävissä. Mallit 650D ja 700D eroavat kuitenkin toisistaan vain vähän, ja 650D lienee vielä jonkin aikaa markkinoilla edulliseen hintaan.

#Kamerat #Canon
8.9

Canonin testimalli on EOS 650D, koska EOS 700D ei ollut vielä testin aikana käytettävissä. Mallit 650D ja 700D eroavat kuitenkin toisistaan vain vähän, ja 650D lienee vielä jonkin aikaa markkinoilla edulliseen hintaan. Siksi 650D on hintatietoiselle harrastajalle kiinnostava vaihtoehto. Kamerasta saa hyvän otteen, ja vaikka jotkin painikkeet ovat pieniä ja osa on aika lähellä toisiaan, niiden käyttöön tottuu. Virtakytkin lipsahtaa helposti vahingossa videokuvausasentoon. Valikot ovat käyttömukavuudeltaan testin parhaat, ja erinomainen piirre on se, että iso näyttö kääntyy ja kallistuu joka suuntaan. Näyttö esittää kirkkauden, värit ja valotuksen oikein. Näyttö on kosketusnäyttö, ja kameran toimintojen säätäminen sen avulla on luontevaa ja helppoa. Kosketusohjaus toimii hyvin tavanomaisessa valokuvauksessa ja vielä paremmin käytettäessä suorakatselutilassa näyttöä etsimenä. Tällöin voi koskettamalla osoittaa tarkennuskohdan, minkä jälkeen kamera tarkentaa välittömästi. Kamerassa on liitännät kauko-ohjaimelle ja mikrofonille. Tarkennusjärjestelmässä on vain yhdeksän tarkennuspistettä, jotka ovat keskellä kuvaa. Etsinkuva on selvästi pienempi kuin Pentaxin etsinkuva, mutta kirkas ja terävä. Tarkennus toimii normaalikuvauksessa nopeasti ja tarkasti. Suorakatselutilassa se ei ole yhtä luotettava. Videokuvauksessa häiritsee tarkennusmoottorin ääni. Kun käytetään Canonin uusia STM-objektiiveja, jollaisen saa malliin 650D lisävarusteena ja jollainen mallin 700D vakiovaruste, tarkennus toimii videokuvauksessa tasaisemmin. STM-objektiivi on hiukan suurikokoisempi.

Hyvä yleiskamera

EOS 650D:n kuvanlaatu on erittäin hyvä ja se saikin testin parhaat kuvanlaatupisteet. Värintoisto on hillitty, mutta kun jpeg-kuvien toistoa säädetään Picture Style -kuvatyyleillä, värit ovat erinomaiset. Sekavalotilanteet kamera hallitsee hyvin. Valotus toimii tavallisessa ja kirkkaassa valossa hyvin, hämärässä huonommin. Alhaisilla ISO-herkkyyksillä kuvat ovat hienorakeisia, kuten pylväskuviosta näkyy, mutta herkkyydellä ISO 25 600 kuvat ovat niin rakeisia, että tätä herkkyyttä on syytä välttää. Kamerassa on monipuoliset automaattitoiminnot sekä HDR-toiminto, joka ottaa kolme kuvaa ja sulauttaa ne yhdeksi kuvaksi. Se toimii hyvin, mutta ei kuitenkaan ole aivan parhaiden tasolla.

Arvio

Canon saa kiittää voitostaan kuvanlaatuaan, joka on useimmissa tilanteissa erinomainen. Hintakin on suhteellisen edullinen.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
17,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
5
Suurin ISO
25600