Canon EOS 6D

EOS 6D on hintaansa nähden erinomainen kamera. Urheiluun ja nopeisiin tilanteisiin tarvitaan kuitenkin parempi tarkennus ja nopeampi sarjakuvaus.

#Kamerat #Canon
8.9

Kinokennoinen EOS 6D on kelpo järjestelmäkamera. Sen muotoilu on perua mallista EOS 7D, ja siinä on sama prosessori kuin kaksi kertaa kalliimmassa EOS 5D Mark III:ssa. Kamera on täysin yhteensopiva laajan Canon-järjestelmän kanssa. Valittavana on kaksi pakettiobjektiivia, nimittäin 24–105 mm F4L ja uudempi, hiukan kalliimpi ja hiukan terävämpi 24–85 mm F4L, jota käytettiin testissä. EOS 6D:stä saa hyvän kuvausotteen, ja sen erinomaista valikkoa on helppo käyttää. Etsin on iso ja kirkas, mutta se näyttää vain 97 prosenttia kuva-alasta. Kaikille tärkeimmille toiminnoille on omat kytkimensä, ja lisäksi Q-toimintonäppäimen takana on lisää toimintoja, kuten kontrastinhallinta. Kamerassa ei ole salamaa, josta olisi hyötyä varjojen pehmentämisessä. Tarkennusjärjestelmä on vanhempaa tyyppiä, ja siinä on vain 11 tarkennuspistettä. Tarkennus on nopea, mutta tarkennuspisteet eivät peitä kovin suurta aluetta kuvasta, ja vain keskimmäinen piste on ristikkäistyyppinen.
Puskuriin mahtui 156 jpeg-kuvan sarja. Hyvä tulos on osittain sen ansiota, että suurin kuvausnopeus on vain 4,5 kuvaa sekunnissa. Kamerassa on w-fi-liitäntä ja gps-paikannin.

Tarkkuus ja yksityiskohtien toisto ei juuri jätä toivomisen varaa, ja kohinamittausten tulokset ovat erinomaiset koko herkkyysalueella. Suurin herkkyys on ISO 102 400, mikä on tämän kameraluokan ennätys. Kannattaa kuitenkin käyttää enintään herkkyyttä ISO 25 600, koska niukassa valossa kohina on suuremmilla herkkyyksillä voimakasta. Valotusautomatiikka toimii yleensä luotettavasti, mutta vaaleita kohteita kuvattaessa valotusta joutuu korjaamaan. Se sujuu kuitenkin helposti kameran takana olevalla pyöritettävällä valitsimella. 6D korjaa Canonin objektiivien värivirheen ja vinjetoinnin, mutta kumma kyllä ei vääristymää, joka on mahdollista monessa muussa kamerassa.

Erinomainen kuvanlaatu

6D:n videon laatu on yhtä hyvä kuin valokuvienkin, joskin elektroninen lisäterävöinti voi vaikuttaa liioitellulta. Kameraan voi liittää erillisen mikrofonin, ja tasonsäätö voi olla automaattinen tai käsisäätöinen. Tuulen suhina ei juuri haitannut. Kamerassa ei ole kuulokeliitäntää. Kuvanvakaimen ääni tallentuu sisäistä mikrofonia käytettäessä. Kokonaisuutena 6D on tasapainoinen ja hyvin toimiva kamera.

Arvio

EOS 6D on hintaansa nähden erinomainen kamera. Urheiluun ja nopeisiin tilanteisiin tarvitaan kuitenkin parempi tarkennus ja nopeampi sarjakuvaus.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
20,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
4,5
Suurin ISO
102.400