Canon EOS 70D

EOS 70D on yksi testin perinteisistä peilijärjestelmäkameroista. Kokoa ja painoa on siis vähän enemmän, mutta toisaalta käsiteltävyys on hyvä.

#Kamerat #Canon
8.9

EOS 70D on yksi testin perinteisistä peilijärjestelmäkameroista. Kokoa ja painoa on siis vähän enemmän, mutta toisaalta käsiteltävyys on hyvä. Etenkin luontokuvauksessa auttaa se, että kosketusnäyttö kääntyy kaikkiin suuntiin. Kosketuskäyttö täydentää hyvin perinteisiä käyttökytkimiä. Edeltävään EOS 60D -malliin verrattuna 70D:ssä on nopeissa tilanteissa parempi tarkennus, joka on sama kuin mallissa EOS 7D. Tarkennuspisteitä on 19. Se on vain alle puolet esimerkiksi Nikon D7100:n tarkennuspisteiden määrästä, ja pisteet peittävät pienemmän osan etsinkuvasta. Käyttäjä voi valita yksittäisen pisteen tai pisteryhmän tai jättää valinnan automatiikalle. Tarkennuspisteen valinta ei ole niin helppoa kuin edeltävässä mallissa, mutta siihen tottui pian. 70D:n kuvakennoon on integroitu vaiheentunnistava tarkennusjärjestelmä. Se toimii hyvin. Ensimmäistä kertaa automaattinen tarkennus on käyttökelpoinen suorakatselussa ja videokuvauksessa myös silloin, kun kuvataan liikkuvaa kohdetta. Kameran perinteinen tarkennusjärjestelmä on kuitenkin edelleen nopeampi ja sitä kannattaa käyttää normaalissa valokuvauksessa. Kamerassa on langaton wi-fi-lähiverkkosovitin, jonka avulla voi siirtää kuvia ja kauko-ohjata kameran perustoimintoja. Kamerassa on tiivistetty hyvin, mutta sama ei valitettavasti koske Canonin EF-S-objektiiveja.

Hyvä värintoisto

Kuvanlaatu on hyvä, ja erityisen vaikutuksen teki Canonin värintoisto vaikeissa valaistusoloissa. Rakeisuus on hyvin hallinnassa, ja myös suurimmat ISO-herkkyydet ovat käyttökelpoisia esimerkiksi sisäurheilua kuvattaessa. Terävyys ja yksityiskohtien toisto ovat hyvät, ja Nikon D7100 on näissä suhteissa vain hivenen parempi. Pakettiobjektiivit ovat hyviä, mutta valitettavasti 70D korjaa vain vinjetoinnin, mutta ei vääristymää. Valotuksenkorjausta on syytä käyttää melko ahkerasti. Korjausarvo +1,5 oli tarpeen monessa kohteessa, jotka esim. D7100 valotti oikein ilman korjailuja. Videokuvan laatu on hyvä, ja tarkennus videokuvauksessa on testin paras. Sisäinen mikrofoni on herkkä tuulen suhinalle, mutta kamerassa on myös mikrofoniliitäntä. Äänitystasoa voidaan säätää. Ilmoitettu hinta on pelkän rungon hinta. Paketti, johon kuuluu objektiivi EF-S 18–55 mm STM, maksaa noin 1300 euroa.

Arvio

EOS 70D on hyvä kamera. Hyviä puolia ovat värintoisto ja videotarkennus, mutta muuten tarkennus ja valotus eivät ole aivan Nikon D7100:n tasoa.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
20,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
7,0
Suurin ISO
25.600