Canon EOS 850D

Perinteisistä peilijärkkäreistä pitäville kuvaajille tehty Canon-uutuus näyttää monessa mielessä vanhanaikaiselta ja kömpelöltä, mutta kuvanlaatu on hyvä.

tekijä Välineopas #Kamerat #Canon
8.3

Perinteisistä peilijärkkäreistä pitäville kuvaajille tehty Canon-uutuus näyttää monessa mielessä vanhanaikaiselta ja kömpelöltä. Muotoilunsa puolesta se muistuttaa muita kolminumeroisia EOS-sarjan kameroita. Ergonomia on todella hyvä, mutta hento muovimateriaali saa 850D:n tuntumaan halvalta – mitä se ei ole. Pakettiobjektiivin kanssa reilun tonnin hintaisessa kamerassa on omat vahvuutensa. Canonin peilitön vaihtoehto EOS M50 maksaa nyt vain noin puolet tästä. Siinä on sama resoluutio ja erittäin hieno, 2,36 miljoonan pisteen elektroninen etsin – ja lisäksi kamera pystyy ottamaan kymmenen kuvaa sekunnissa, kun taas EOS 850D pysyy 7,5 kuvaan samassa ajassa. Jos tarkastellaan kilpailevia merkkejä samassa hintaluokassa, löytyy esimerkiksi Fujifilmiltä varsin hieno peilitön X-T30-järjestelmäkamera ja Nikonilta vankkatekoinen D7500-malli peilijärkkäreiden nimiin vannoville. Kumpikin kamera tarjoaa enemmän vastinetta rahoille kuin EOS 850D.
Vaikka kyseessä on perinteinen peilikamera, Canon on tehnyt parannuksia moniin asioihin. Niitä ovat esimerkiksi 4K-video, nopea Digic 8 -prosessori, jota käytetään myös isommissa malleissa, sekä ennen kaikkea automaattitarkennus, jossa on 45 tarkkaa ristityyppistä tarkennuspistettä optisen etsimen kautta kuvattaessa. Ne toimivat nopeasti ja täsmällisesti. Kun kuvataan suorakatselunäytön kautta, tarkennuspisteitä on 143, ja silloin voidaan käyttää myös kasvojen- ja silmientunnistusta. Kameran näytön käyttäminen etsimenä ei tosin ole käytännöllistä eikä mukavaa, varsinkaan nopeissa tilanteissa. Toimintakuvaajille suosittelemmekin optista etsintä, vaikka se vaikuttaa pieneltä ja himmeältä.
Kuvanlaatu on silti todella hyvä. Kuvat ovat erittäin yksityiskohtaisia, ja valotus toimii varmasti. EOS 850D:llä on jopa vaikea saada epäonnistunutta kuvaa. Jopa ISO 12 800:n herkkyydellä kamera hallitsee kuvakohinan hyvin.

Conclusion

Kuvat ovat tarkkoja, värintoisto hyvä ja valotus varma. EOS 850D:llä on vaikea saada huonolaatuista kuvaa suurillakaan ISO-herkkyyksillä. Kamera tuntuu silti vanhentuneelta, ja hintaa on liikaa.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
24,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6x
LCD-näyttö
3,0”
Kuvaa/sekunti
7,5
Suurin ISO
51.200