Canon EOS 90D

Canonin kaksinumeroiset, keskiluokan peililliset ovat kiinnostaneet monia kuvaajia niiden vuonna 2003 tapahtuneen esittelyn jälkeen.

#Kamerat #Canon
8.8

Canonin kaksinumeroiset, keskiluokan peililliset ovat kiinnostaneet monia kuvaajia niiden vuonna 2003 tapahtuneen esittelyn jälkeen. EOS 90D on entisiäkin houkuttelevampi, vaikka peilittömät hengittävät niskaan. APS-C-kennossa on ennätykselliset 32,3 megapikseliä, joiden ansiosta yksityiskohtien toisto on loistava. Suuren kuvatarkkuuden perusteella odotimme, että yli ISO 6400:lla kuvissa näkyisi selvää kohinaa, mutta se pysyi kurissa vielä ISO 12 800:lla.

Vielä tarkkuuttakin kiinnostavampi ominaisuus on nopea ja varma automaattitarkennus. Suorakatselussa voi hyödyntää kameran silmientunnistusta, joka toimii muotokuvissa hyvin mutta ei ole aivan Sonyn tasoa. Suorakatselussa kamera voi käyttää kaikkia 5481 tarkennuspistettä. Tässä luokassa on uutta, että optiseen etsimeen on yhdistetty kasvojentunnistus, joka yleensä toimii vain suorakatselussa. Toiminto pitää vain aktivoida valikosta. Silloin kamera käyttää valotusmittarin 220 000 pikseliä pienten sävyerojen havainnointiin – ja sen myötä kasvojentunnistukseen. Jopa mallin liikuttaessa päätään tarkennuspisteet seurasivat kasvoja yhtä hyvin kuin suorakatselussa. Etsimen 45 tarkennuspisteessä on kuitenkin painotettu kuva-alan keskiosia, kun taas suorakatselussa ne kattavat koko korkeuden ja 88 prosenttia kuvan leveydestä.

Kamera ottaa kymmenen kuvaa sekunnissa optisen etsimen ollessa käytössä, kun edeltäjällä luku oli seitsemän. Suorakatselutilassa ja nopealla kortilla kamera yltää peräti 11 kuvaan sekunnissa.

EOS 90D on harpannut pitkän askeleen edeltäjään verrattuna, mutta perinteinen peilillinen järjestelmäkamera vaikuttaa vanhanaikaiselta heti, kun se nostetaan silmälle. Kamera on hyvä ostos, jos varastossa on ennestään sopivia objektiiveja, mutta monien peilittömien kameroiden automaattitarkennus on parempi, ja niiden etsin näyttää lopputuloksen.

r.

Arvio

Hieno kuvanlaatu ja tarkat yksityiskohdat kuvissa. Hyvä automaattitarkennus peililliselle kameralle. Luokassaan nopea sarjakuvaus. Sopii toimintakuvaukseen.
Peilittömät hengittävät niskaan. Etsin on kovin pieni.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
32,3
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
25.600