Canon EOS M200

Kolminumeroinen EOS M -sarja koostuu Canonin pienimmistä ja halvimmista peilittömistä järkkäreistä.

tekijä Välineopas #Kamerat #Canon
8.6

Kolminumeroinen EOS M -sarja koostuu Canonin pienimmistä ja halvimmista peilittömistä järkkäreistä. M200:ssa on suhteellisen suuri 24 megapikselin APS-C-kenno, ja kamerassa voi käyttää kaikkia kahdeksaa EF-M-objektiivia sekä laajaa EF-objektiivien sarjaa sovittimen kanssa. Canon korostaa, että älypuhelimella kuvaamaan tottuneet saavat parempaa kuvanlaatua, mutta kamera sopii myös harrastajille, jotka haluavat pienen ja edullisen mutta suurikennoisen kameran.

Kenno on monta kertaa suurempi kuin matkapuhelinten, ja M200 päihittää ne varsinkin tummia kohteita kuvattaessa. Yksityiskohtien tarkkuus on paljon parempi, ja erityisesti käsisäädöillä kamera on loistava. Myös automatiikka on oikein hieno.

Kameran automaattitarkennus toimii erittäin hyvin. Se käyttää Canonin Dual Pixel CMOS -tarkennusta, joka on nopea ja täsmällinen. Tarjolla on kasvojen- ja silmientunnistus sekä monia muita tarkennustapoja. Paras tarkennustapa on sellainen, jossa näytöltä osoitetaan haluttua tarkennuskohtaa, jolloin M200 seuraa kohdetta, vaikka se liikkuisikin.

Monia varmaan miellyttää, että kamerassa ei ole monia painikkeita hämmentämässä ja että useimmat säädöt voi tehdä näytöltä. Esimerkiksi peililliseen tottuneet saattavat kuitenkin kaivata muun muassa kuvausohjelman valitsemista kiekosta näytön sijaan.

Toisin kuin edeltäjä M100, M200 kuvaa 4K-videota. Laatu on selvästi parempi kuin Full HD, mutta ikävä kyllä kuva rajautuu niin, että kuvakulma kapenee, ja sitä paitsi hieno automaattitarkennus korvautuu karkealla, kontrastiin perustuvalla tarkennuksella. Tosiharrastaja kaipaa varmaankin etsintä ja useampia painikkeita nopeampaa säätöä varten.

M200:n kuvanlaatu ja tarkennus ovat plussaa, mutta vanhemmat kilpailijat,kuten Panasonic GX800 ja Sony A6000 ovat molemmat selvästi edullisempia.

Arvio

Kuvanlaatu on hyvä ja automaattitarkennus toimiva. Kosketusnäyttö on yhdistetty hyvin kameran toimintoihin.
Automaattitarkennus ja laajakulma ontuvat 4K-videoissa. Hinta on kilpailijoihin verrattuna korkea. Näytössä häiritse-
viä heijastuksia auringossa.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
24,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
6,1
Suurin ISO
25.600