Canon EOS M6 Mark II

Uusi EOS M6 Mark II on keskiluokan peilitön järjestelmäkamera ja kallein Canonin EOS M -sarjassa. Sen ergonomia on hyvä, samoin laatu, ja se on ensimmäinen peilitön järkkäri, jonka APS-C-kennossa on peräti 32,3 megapikseliä.

#Kamerat #Canon
8.8

Uusi EOS M6 Mark II on keskiluokan peilitön järjestelmäkamera ja kallein Canonin EOS M -sarjassa. Sen ergonomia on hyvä, samoin laatu, ja se on ensimmäinen peilitön järkkäri, jonka APS-C-kennossa on peräti 32,3 megapikseliä. Tiedostoista tulee suuria, mutta kamera ottaa silti 14 kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella. Erityistoiminnolla voi ottaa 30 kuvan sarjoja sekunnissa, minkä jälkeen niistä voi valita yhden tallennettavaksi jpg-muodossa. Silloin kuvan tarkkuus on kuitenkin pienempi, 17 megapikseliä.

Testasimme kameraa useilla objektiiveilla, joukossa EF-M 32 mm F1.4 STM. Saimme sillä erittäin tarkkoja ja yksityiskohtaisia kuvia kameraluokan huomioon ottaen. Kohinaa on vähän vielä ISO 12 800:lla, ja jopa IS0 25 600:lla kohina on kohtuullista. Dynaaminen laajuus on myös hieno, joten useimmat sävyerot näkyvät sekä valo- että varjokohdissa raakakuvatiedostoissa.

Kaipasimme kuitenkin etsintä, jollainen on useilla kilpailijoilla. Näytöstä on lähes mahdotonta saada selvää auringonpaisteessa, myös siksi, että suuri osa säädöistä tehdään kosketusnäytöllä, joka siksi on harvoin täysin puhdas. Kameraan voi ostaa sähköisen EVF-DC2-etsimen, joka asetetaan varusteluistiin ja joka maksaa 255 euroa.

Heikkous, josta ei voi syyttää kameraa on, että objektiiveja on vähän ja ne eivät kaikki ole kameran kennon tasolla. Siinä Fujifilm ja Sony vetävät pitemmän korren, samoin peilillinen järjestelmäkamera EOS 90D, joka on samanlainen sisältä.

Muuten M6 Mark II:ta on ilo käyttää. Näytöltä löytyvät nopeasti ja täsmällisesti tärkeimmät asetukset kuten tarkennus, ISO-herkkyys ja valotuksenkorjaus, ja muut tärkeimmät toiminnot ovat kahdessa uudessa säätökiekossa oikean peukalon ja etusormen kohdalla. Automaattitarkennus on nopea ja täsmällinen, ja kamerassa on myös hyvin toimiva silmiintarkennus, joka tosin ei seuraa kohdetta yhtä hyvin kuin Sonyn vastaava.

Arvio

Oikealla objektiivilla kuvanlaatu on erinomainen. Kosketusnäyttö on integroitu hienosti valintoihin. Oikean käden ulottuvilla oleva säätökiekko on hyvin toimiva.
Näyttöä on vaikea hahmottaa auringossa. Kamerassa ei ole etsintä.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
32,3
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
14
Suurin ISO
51200