Canon PowerShot D30

Tähän hintaan 25 metrin sukellussyvyys on hyvä saavutus. Värintoisto veden alla ei vastannut odotuksia. Muuten D30 on kätevä ja hyvä kamera.

#Kamerat #Canon
8.4

Canon PowerShot D30 kestää valmistajan mukaan viemisen veden alle 25 metrin syvyyteen, ja se on tässä suhteessa testin ykkönen. Kameran muotoilu on perinteisempi kuin edeltävässä D20-mallissa. Ominaisuuksissa näiden kahden erot ovat hyvin pieniä. Kameran käsiteltävyys voisi olla parempikin, mutta edessä oleva karhealla kumilla pinnoitettu alue auttaa. Olennaiset kytkimet on sijoitettu niin kuin tavallisessakin kompaktikamerassa. D30:n varustuksena on erillinen laturi, kun monen kilpailevan mallin akku ladataan kamerassa. Laturin ansiosta voi ladata vara-akkua kuvaamisen aikana. Polttoväli vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 28–140 millimetriä. Vedenalaista kuvasta ajatellen objektiivin lyhin polttoväli olisi saanut olla laajakulmaisempi. Tarkennus toimii luotettavasti. Odotimme kameran kuvanlaadulta paljon, kunnes tutkimme veden alla otettuja kuvia. Niissä valotus oli kohdallaan, mutta kuvissa oli selvä värivirhe, käytettiinpä sitten automaattista valkotasapainonsäätöä tai vedenalaiseen kuvaukseen tarkoitettua kuvausohjelmaa. Kuivalla maalla värit ovat hyvät, samoin yksityiskohtien toisto, vaikka kamerassa on vain 12 megapikseliä. Kohina on voimakkaampaa kuin kilpailijoissa. Suurin herkkyys on ISO 3200. PowerShot D30 on saatavana vain sinisenä.

Arvio

Tähän hintaan 25 metrin sukellussyvyys on hyvä saavutus. Värintoisto veden alla ei vastannut odotuksia. Muuten D30 on kätevä ja hyvä kamera.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
12,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
5x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
2,0
Suurin ISO
3200