Canon PowerShot G1 X Mark II

G1 X Mark II:lla saa hyviä kuvia, mutta se on iso ja painava. Heikkotehoinen salama. Luotettavasti toimiva valotus. Kohina on hyvin hallinnassa.

tekijä Välineopas #Kamerat #Canon
8.4

G1 X Mark II:n polttovälialue on viisinkertainen, ja kuvakenno on isompi kuin Four Thirds -kameroissa ja melkein yhtä suuri kuin APS-C-kenno. Kamera on luokkansa kookkaimpia ja vain 25 grammaa kevyempi kuin EOS 700D. Kuvausote on hyvä ja kameran käyttäminen miellyttävää. Valikko hyödyntää kosketuskäyttöliittymää hyvin. Näytön kääntyvyys helpottaa omakuvien ottamista. Objektiivissa on kaksi säätörengasta, joista ulommalla säädetään tarkennusta ja sisemmällä valotusaikaa, aukkoa, kohteen tyyppiä tai valotuksenkorjausta. Renkaan toiminta riippuu siitä, mikä automaattitila on käytössä. Varusteluistiin voi kiinnittää salaman, ja kamera on yhteensopiva koko Canonin EX-salamajärjestelmän kanssa. Sisäinen salama ei jaksa valaista koko 24 milliä vastaavan polttovälin kuva-alaa. Varusteluistissa on kontaktit elektroniselle EVF-DC1-etsimelle, joka maksaa vähän alle 300 euroa. Tämä kameran käyttömahdollisuuksia monipuolistava etsin osoittautui kokeilussamme hyväksi. Kuvista tulee teräviä erityisesti polttovälialueen lyhyessä päässä. Kennon tarkkuus rajoittaa hieman yksityiskohtien toistoa, mutta värintoisto on hyvä. Valotusautomatiikka toimii luotettavasti, ja kohina on hyvin hallinnassa myös suurilla ISO-herkkyyksillä. Voimakas kohinanvaimennus kuitenkin näkyy kuvissa.

Arvio

G1 X Mark II:lla saa hyviä kuvia, mutta se on iso ja painava. Heikkotehoinen salama. Luotettavasti toimiva valotus. Kohina on hyvin hallinnassa.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
13,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
5
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
5,0
Suurin ISO
12 800