Canon PowerShot G1 X

Canonin PowerShot G -sarja on jo vuosia ollut aktiivikuvaajien suosiossa, ja G1 X on sarjan tähän mennessä paras kamera.

#Kamerat #Canon
9.0

Canonin PowerShot G -sarja on jo vuosia ollut aktiivikuvaajien suosiossa, ja G1 X on sarjan tähän mennessä paras kamera. Sen kuvakennon mitat ovat 18,7 x 14 mm, joten kenno on pienempi kuin APS-C-kenno. Kennon pikselimäärän Canon on pitänyt kohtuullisena 14,2 megapikselinä. Ison kennon ja pienehkön pikselimäärän ansiosta kohina on vähäistä herkkyyteen ISO 12 800 asti. Tässä suhteessa vain Fujifilmin kohina on vähäisempää. Yksityiskohtien toisto on hyvä herkkyyteen ISO 12 800 asti. Värintoisto on hyvä, värit lämpimät ja väriliukumat pehmeitä. Valotusautomatiikka toimii luotettavasti. Kuvissa on sopivasti kontrastia kaikissa valaistusoloissa, ja terävyyttä on riittävästi reunasta reunaan kaikilla aukoilla. Kameran objektiivin nelinkertainen polttoväli vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 28–112 millimetriä, mikä sopii useimpiin tyypillisiin kuvaustilanteisiin. Suurin kuvausnopeus on 4,5 kuvaa sekunnissa. Käsiteltävyydeltään G1 X on testin paras, sillä se istuu käsiin kuin valettu. Vastaavasti vankkatekoinen kamera on melko kookas ja painava. Kamerassa on pieni optinen etsin, joka näyttää vain 80 prosenttia todellisesta kuva-alasta. Tätä puutetta korvaa hyvin näyttö, jota voi kääntää 175 astetta. Näyttö esittää kuvan kohteen hiukan liian tummana.

Arvio

Kuvanlaatu on hyvä, värintoisto tarkkaa ja valotusautomatiikka luotettava. Kohina pysyy hallinnassa ja hinta on edullinen. Selvä testivoittaja.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
14,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
4x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
4,5
Suurin ISO
12800