Canon PowerShot G16

Otetaanpa lähtökohdaksi se, mitä tämän luokan kameralta voi vaatia. Pienen koon lisäksi keskeisiä ominaisuuksia ovat hyvä kuvanlaatu, hyvät kuvausominaisuudet ja asiallinen hinta.

#Kamerat #Canon
8.6

Canon G16 täyttää kokonaisuutena vaatimukset paremmin kuin mikään muu testin kameroista. Objektiivi vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 28–140 mm:ä ja sen suurin valovoima on F1,8. Kamerassa on optinen kuvanvakain ja sisäinen objektiivinsuojus. Muotoilu, viimeistely, kuvausergonomia ja ohjelmisto ovat samaa luokkaa kuin EOS-järjestelmäkameroissa. Lisäksi kamera on yhteensopiva Canonin EX-salamajärjestelmän kanssa. Siinä on myös wi-fi-lähiverkkoliitäntä. Kuvanlaatu on oikein hyvä. Värit ovat testin parhaat, ja terävyys ja yksityiskohtien toisto on vain aavistuksen verran huonompi kuin Nikon Coolpix P7800:ssa. Kohinamittausten tulokset ovat hyvät, ja kameralla saa yölläkin käyttökelpoisia kuvia – käsivaralta. Säätimien ja painikkeiden sijoittelu on hyvä. Näyttö ei valitettavasti ole kääntyvä. Kilpailijoissa tämä asia on paremmin. Kumma kyllä Canonissa ei ole panoraama-automatiikkaa. Optinen etsin on luokkaa huonompi kuin Fujifilm X20:n etsin. Canon PowerShot G16 ei ole täydellinen, mutta omassa sarjassaan se täyttää vaatimukset ja nousi kokonaisuutena testin kärkeen.

Arvio

Helppokäyttöisellä G16:lla saa hyviä kuvia. Testin parhaat värit. Objektiivi on laadukas ja polttovälialue melko laaja. Sisäinen objektiivinsuojus.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
12,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
5x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
12,2
Suurin ISO
12.800