Canon PowerShot G7 X Mark III

Hyvissä kompaktikameroissa on usein yhden tuuman kenno, jonka ansiosta ne peittoavat matkapuhelimen.

tekijä Välineopas #Kamerat #Canon
8.5

Hyvissä kompaktikameroissa on usein yhden tuuman kenno, jonka ansiosta ne peittoavat matkapuhelimen. Sonyn RX100 VII maksaa 1350 euroa, kun taas G7 X Mark III on markkinoiden edullisimpia luokassansa. Kamerassa on Canonin uusi Digic 8 -prosessori, jonka ansiosta sillä voi ottaa kuvasarjoja 30 kuvan sekuntinopeudella raakamuodossa. Se on hintaan nähden vaikuttava nopeus. Jos kuvataan jpg-kuvia, nopeus on 20 kuvaa sekunnissa, ja jos mainio automaattinen tarkennus on käytössä, päästään kahdeksaan kuvaan sekunnissa. Nopealla UHS-II-kortilla puskuri täyttyi 50 jpg- ja raakakuvan sarjan jälkeen. Se on hieno tulos.

Valotus on varma, yksityiskohtien toisto hyvä ja värit luonnolliset. Kohina on hallinnassa ISO 3200:aan asti, minkä jälkeen yksityiskohdat heikentyvät voimakkaasti. Objektiivi on 24–100-millinen, ja suurimmilla aukoilla F1,8 ja F2,8 suurimpia ISO-arvoja on helppo välttää. Suuri aukko merkitsee myös sitä, että kuviin saa pehmeän taustasumennuksen. Objektiivi tuottaa hyvän terävyyden koko zoomalueella. Automaattitarkennus on nopea ja varma. Se koskee myös hyvää kasvojentunnistusta. Objektiivin ympärillä on kätevä säätörengas. Sen voi ohjelmoida, ja käytimmekin sitä muun muassa aukon valintaan. Rengas liikkuu kuitenkin herkästi myös vahingossa. Jos se haittaa, sen voi poistaa toiminnasta.

Canon on luonnollisesti säästänyt vähän sieltä ja täältä saadakseen hinnan alas. Etsintä ei ole, kuten ei myöskään luokan lähimmässä, hitaammassa ja halvemmassa kilpailijassa Panasonic Lumix DMC-LX15:ssa. Jos etsin tuntuu tärkeältä, täytyy käyttää 150 euroa enemmän G5 X Mark II:een, jossa myös on hiukan pitempi tele, tai esimerkiksi johonkin Sonyn RX100-malliin. Vaikka käännettävä kosketusnäyttö toistaa näkymän uskollisesti, maksaisimme mielellään hieman enemmän G5 X Mark II:sta.

Arvio

Hieno kuvanlaatu, hyvät värit ja yksityiskohdat. Vaikuttava nopeus sarjakuvauksessa. Hyvä hinta kameralle, jossa on yhden tuuman kenno.
Säätörengasta tulee kiertäneeksi vahingossa. Kamerassa ei ole etsintä.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
4,2
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
30
Suurin ISO
25600