Canon PowerShot G7 X

PowerShot G7 X on onnistunut taskukamera, jossa on aktiivikuvaajalle käytännöllinen polttovälialue. Etsintä ei ole, mutta kamera on pienikokoinen.

#Kamerat #Canon
8.4

G7 X on pieni ja kevyt taskukamera. Sen objektiivin polttoväli vastaa kinokameran 24–100 milliä. Valovoima 24 milliä vastaavalla polttovälillä on F1,8 ja vielä 100 milliä vastaavalla polttovälilläkin F2,8. Objektiivin etulinssiä suojaa automaattisesti toimiva suojus. Objektiivi piirtää terävästi keskellä, mutta terävyys heikkenee reunoja kohti. Näytön voi kääntää täysin ympäri omakuvia varten, ja omakuvat myös valottuvat oikein, koska kamera määrittelee valotuksen tarkennuskohdan mukaan. Muissa kohteissa tämä ei välttämättä tuota yhtä hyviä tuloksia. Jos tarkennuskohta on tumma, kuva ylivalottuu, ja päinvastoin. Tarkennus toimii nopeasti mutta ei aina aivan tarkasti. Yksityiskohtien toisto ei ole aivan niin hyvä kuin pikselimäärä antaisi odottaa. Värit ovat luonnolliset. Pyöritettäviä valitsimia on muiden G-sarjan kameroiden tapaan kaksi, toinen kuvausohjelmille ja toinen valotuksenkorjaukselle. Ne ovat hieman jäykkiä. Etsintä jäimme kaipaamaan. Sony on saanut samantyyppiseen kameraan mahtumaan etsimen. Ylös ponnahtava salama on vasemmalla ja aiheuttaa siksi kuvaan varjoja. Paikanninta kamerassa ei ole, mutta siinä on wi-fi ja NFC-tiedonsiirtoyhteys, joten gps-tiedot voi ladata esimerkiksi puhelimesta. Kokonaisuutena G7 X on pätevä kamera.

Arvio

PowerShot G7 X on onnistunut taskukamera, jossa on aktiivikuvaajalle käytännöllinen polttovälialue. Etsintä ei ole, mutta kamera on pienikokoinen.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
20,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
4,2x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
6,5
Suurin ISO
12.800