Canon PowerShot SX50 HS

Canon PowerShot SX50 HS:lla voidaan kuvata mitä vain ikinä kuvitella saattaa. Sen huippulaaja polttovälialue on maailman-ennätysluokkaa, peräti 24–1200 millimetriä.

#Kamerat #Canon
8.5

Megapikselikilpailu saattaa hyvinkin olla ohi, mutta kilpailu siitä, kuka pakkaa suurimman polttovälialueen taskukameraan, elää ja voi hyvin. Canonin uusin tulokas tällä rintamalla on Power­Shot SX50 HS. Se korvaa SX40:n, ja konepellin alla hyrisee väkivahva, 50-kertaisen polttovälialueen objektiivi. Alue vastaa kinokoossa 24–1200 milliä, joten sillä voidaan periaatteessa kuvata kaikkea laajakulmaisista maisemista puunlatvassa istuvan linnun nokassa kiemurtelevaan matoon. Digitaalizoomilla polttoväli vielä kaksinkertaistuu 2400 milliin. Kuvanlaatu kärsii, mutta sitä voi hyvin käyttää videoon.
Zoom Frame Assist -niminen toiminto pitää huolen siitä, ettei suunta pääse hukkumaan kuvattaessa pisimmällä polttovälillä. Polttoväli lyhenee tilapäisesti painettaessa toiminnon painiketta, jolloin kohteesta näkyy enemmän.

Auringonpaiste on parasta

Zoomaustoiminto on hiljainen, ja automaattitarkennus toimii hyvässä valossa tarkasti, pärjäämättä kuitenkaan Panasonicn ultrazoom-kameroille. Automaattitarkennuksella oli heikossa valossa ongelmia, kuten usein on asianlaita tällaisissa kameroissa. SX50 HS:n kuvanlaatu on parhaimmillaan auringonvalossa ja raakatiedostoilla. Värit ovat kirkkaat ja todenmukaiset ja kontrasti melko hyvä aina ISO 400 -herkkyyteen saakka. Heikossa valaistuksessa ilmenee kuva- ja värikohinaa jo ISO 800:n herkkyydellä, ja ISO 3200:n herkkyydellä kuvat ovat käyttökelvottomia. Sävyntoisto ei ole kaksinen, eikä telepään terävyys ole kovin hyvä, sillä valovoima F3,4 putoaa aukkoon F6,5, kun zoomataan 1200 mm:iin. Video tallennetaan Full HD -laatuisena 1920 x 1080 -tarkkuudella 24 kuvaa sekunnissa, ja sen laatu on melko hyvä. SX50 kuvaa 13 kuvaa sekunnissa kymmenen kuvaa peräkkäin, mutta sarjakuvauksessa ei voida käyttää automaattitarkennusta ensimmäisen kuvan jälkeen. On parempi tyytyä 4,1 kuvaan sekunnissa, jolloin tarkennus pysyy koko ajan mukana.

Arvio

SX50 HS on loistava matkakumppani aurinkomatkoille. Kamera on varsin vankka, kun valtava polttovälialue otetaan huomioon. SX50 HS antaa parastaan päivänvalokuvauksessa, kun tallennetaan raakatiedostoja ja herkkyys pysyy alle ISO 800:ssa. Hämärän laskeutuessa alkaa ilmetä kuvakohinaa, ja automaattitarkennus toimii telepäässä varsin verkkaisesti.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
12,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
50x
LCD-näyttö
2,8
Kuvaa/sekunti
4,1
Suurin ISO
6400