Canon PowerShot SX530 HS

Jos näet murusen, voit kuvata sen Canonin uudella super-zoomkameralla. Siinä on hurja makro ja hyvä kuvanlaatu, mutta se ei ole kaikkein vahvimmillaan pitkillä polttoväleillä.

#Kamerat #Canon
8.3

Kiehtovinta SX530 HS:ssä on sen pieni koko ja keveys, joten se on helppo pitää aina mukana. Ei ole moniakaan kohteita, joita ei saisi kuvattua sen laajalla polttovälialueella, joka vastaa 24–200 mm:ä. Eikä makrokaan voisi olla parempi – lähin tarkennusetäisyys on nimittäin nolla senttimetriä, eli objektiivi tarkentuu jopa etulinssissä kiinni olevaan sormenjälkeen.
Pienillä ISO-herkkyyksillä kuvan laatu on hieman parempi kuin parhaimmilla älypuhelimilla. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä laatu riittää pieniin kuvatulosteisiin ja tietokoneen näytölle. Objektiivi ei ole todellakaan huono, ja kamerassa lisätään kuvaan riittävästi terävyyttä, jolloin kuva on käyttövalmis. Heikossa valossa ja suurilla ISO-herkkyyksillä kuvanlaatu on käyttökelpoinen mutta näkyvästi heikompi kuin mikä saavutetaan esimerkiksi iPhone 6:lla, joka yltää herkkyyteen ISO 2500. Normaali värikylläisyys on hieman kesy, joten tyyliksi kannattaa valita Vivid, jotta väreihin saadaan potkua.

Telepäässä kehitettävää

Harrastajakuvaajat ajattelevat varmaan kaksi kertaa ennen kuin ostavat superzoomkameran ilman etsintä. On vaikea tarkentaa 1200 mm:n optiikalla käsivaralta. Tilannetta ei paranna kuvanvakain, joka toimii rajusti ja nykäyksittäin, jolloin kuva seilaa näytöllä kunnes rauhoittuu. Kuvanvakain on kuitenkin välttämätön, eikä vähiten siksi, että automatiikka mahdollistaa yllättävän pitkiä suljinaikoja. Kamera valitsi peurakuvaan 1/160 s, joka on alakanttiin. Otimme viisi kuvaa, ja vain kahdesta tuli todella teräviä, kun tuimme kameran puuta vasten. Käyttömukavuus ja valikot ovat erinomaisia tähän luokkaan. Lisäksi SX530 HS:n wi-fi toimii todella hyvin, ja NFC mahdollistaa sen, että kameran voi yhdistää älypuhelimen kanssa pelkällä kosketuksella. Kamera osaa siirtää kuvat pienemmässä koossa, joten kuvia voi käytännössä käsitellä matkapuhelimessa, kun kuvia halutaan esimerkiksi lähettää Facebookiin.

Arvio

Tähän pieneen superzoomkameraan kätkeytyy vaikuttava määrä piilossa olevia mahdollisuuksia, ja sen kuvanlaatu on varsin hyvä. SX530 HS antaa suhteellisen paljon vastinetta rahalle, mutta samassa hintaluokassa on parempiakin kameroita. Näitä ovat Canon SX60 HS ja Sony HX400V, ja lisäksi kaipaamme mitä suurimmassa määrin etsintä.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
50
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
1,6
Suurin ISO
3200