Testattavanamme Canon EOS 7D Mark II

Wi-fi-verkkoliitäntää kamerassa ei ole, mutta sen sijaan gps-paikannin, joka kuitenkin kuluttaa virtaa melkoisesti. Canonilla ei ole yhtään sellaista APS-C-kameroihin tarkoitettua EF-S-objektiivia, joka olisi tiivistetty yhtä hyvin kuin kamera.

#Kamerat #Canon
7.7

EOS 7D Mark II on Canonin APS-C-kameroiden uusin huippumalli. Sillä kuvatessaan suorastaan tuntee, että nyt on käsissä laatulaite. Kamerassa on hyvät tiivisteet. Käsiteltävyys on hyvä, ja jos on aiemmin tottunut kuvaamaan EOS-kameralla, uutuuden käyttökytkimet, valitsimet, etsin ja valikko ovat jo valmiiksi tuttuja. Etsin on kookas ja kirkas, mutta kolmen tuuman näyttöä ei voi kallistaa eikä kääntää. 7D on kooltaan, painoltaan ja hinnaltaan samaa luokkaa kuin kinokokoinen EOS 6D. Sen vahvuus on nopeissa tilanteissa. Suurin kuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa, ja uusi, nopea tarkennusjärjestelmä mittaa etäisyyttä 65:llä ristikkäistyyppisellä tarkennuspisteellä. Keskimmäinen näistä on valovoimaisia objektiiveja käytettäessä erityisen tarkka kaksoisristikkäistyyppinen piste. Lisäksi se toimii, kun valovoima on vain F8, joten tarkennus onnistuu siinäkin tapauksessa, että kamerassa on F4-objektiivi ja kaksinkertainen telejatke. Tarkennuspisteet peittävät lähes koko kuva-alan. Käyttäjä voi ohjelmoida seitsemän mittausmallia. Käytettävät tarkennuspisteet valitaan kameran takana olevalla valitsimella. Tarkennuksen reagointiherkkyyttä voi säätää valikosta.
Canon on tyytynyt 20 megapikselin kennoon. Käytännössä ero 24 megapikselin kennoon yksityiskohtien toistossa on hyvin vähäinen. Värintoisto on hyvä ja värit lämpimähköt, mikä miellyttää monia. Tarkennuspiste vaikuttaa valotukseen enemmän kuin aikaisemmin. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun kuvataan kasvoja vastavalossa, mutta jos tarkennetaan johonkin tummaan, koko kuva ylivalottuu, ellei valotusta huomaa korjata. Valotuksenkorjausta on muutenkin käytettävä ahkerasti, mikä hieman laskee kuvanlaadun arvosanaa.

Ongelmana objektiivi

Wi-fi-verkkoliitäntää kamerassa ei ole, mutta sen sijaan gps-paikannin, joka kuitenkin kuluttaa virtaa melkoisesti. Canonilla ei ole yhtään sellaista APS-C-kameroihin tarkoitettua EF-S-objektiivia, joka olisi tiivistetty yhtä hyvin kuin kamera. 7D Mark II onnistui tuottamaan selvää kromaattista poikkeamaa eli violetteja varjostumia suurikontrastisissa rajakohdissa myös silloin, kun tämän virheen korjaus oli otettu käyttöön. Kameran etuna on laaja EOS-järjestelmä, jossa on objektiiveja ja lisävarusteita käytännöllisesti katsoen joka tarpeeseen.

Arvio

EOS 7D Mark II on hyvä kamera tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa kameraa ja pienikokoisia objektiiveja. Saman hintaluokan 6D on hyvä vaihtoehto.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
10,0