Casio Exilim EX-ZR1000

Nopeassa taskukamerassa on kääntyvä näyttö ja sisäinen jalusta. Kiitos nerokkaan toimintorenkaan käsisäädötkin toimivat sujuvasti. Kuvakohinan kanssa on kuitenkin ongelmia.

tekijä Välineopas #Kamerat #Casio
7.9

Casio on erikoistunut hyvin nopeisiin kameroihin, joilla syntyy nopeasti paljon kuvia. Exilim EX-ZR1000 ei ole poikkeus, sillä sen sarjakuvausnopeus on 30 kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella. Nopeus putoaa kuuteen kuvaan sekunnissa, jos on tarpeen käyttää jatkuvaa tarkennusta, mikä hyvin riittää toimintakuviin.
Kamera käynnistyy alle sekunnissa ja reagoi muutenkin myös zoomauksen ja automaattitarkennuksen osalta välittömästi. Kameran etupuolella oleva tarkennusrengas on yksinkertaisesti nerokas oivallus. Tarkennusrengasta voidaan käyttää valkotasapainon, polttovälin tai valotuksen korjauksen säätörenkaana tai sitten tavalliseen tapaan käsin tarkentamiseen.
EX-ZR1000:ssa on riittämiin kohdeohjelmia ja toimintoja. Ohjelmakiekosta löytyy laajasävyohjelman lisäksi Best Shot- sekä loistavat muotokuva- ja panoraamaohjelmat.

Sisäinen jalusta

EX-ZR1000:ssa on lcd-näyttö, joka kääntyy 180 astetta, joka on käyttökelpoinen ominaisuus ryhmä- ja omakuviin. Pienet, sisäänrakennetut jalat ovat samaten kätevä ominaisuus. Ne taittuvat näppärästi ulos jalustaksi lcd-näytön takaa, minkä ansiosta kamera voidaan asettaa niin vaaka- kuin pystyasentoonkin, jos esimerkiksi halutaan ottaa ryhmäkuva.
HS Night Shot -ohjelma ottaa hämärässä useita kuvia ja yhdistää ne niin, että herkkyys nousee ISO 25 600:een. Kameran heikkous on kuitenkin kuvakohina, joka näkyy selvästi ISO 400 herkkyydellä. ISO 1600 ja ISO 3200 herkkyyksillä kohinanvaimennus on niin voimakas, että on melkein kuin linssissä olisi voita. Raakatiedostoina kuvaaminen auttaa kyllä, mutta korkeilla herkkyyksillä on silti rakeisuutta.
Värintoisto on sitävastoin todella hyvää. Värit ovat kauniin kylläiset ja niissä on luonnollista syvyyttä ja sävykkyyttä. Yksityiskohtien toisto ei ole kaksista, ja jo ISO 200 -herkkyydellä kuvasta tuntuu puuttuvan yksityiskohtia.

Arvio

EX-ZR1000:lla on paljon hyviä teknisiä ominaisuuksia. Se on nopea, ja käyttömukavuus on erittäin hyvä, varsinkin toimintorengas ihastuttaa. Sarjakuvausnopeus on 30 kuvaa sekunnissa, video tallennetaan Full HD:nä, ja toimintoja riittää. Kolikon toinen puoli on kuvanlaatu. Yksityiskohtien toisto on pehmeää, ja kohina näkyy ISO 400:sta lähtien.

Ominaisuudet

Merkki
Casio
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
12,5x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
30
Suurin ISO
3200