DJI Mavic Air

DJI:n uudessa kopterissa on ennen kaikkea kyse koosta: se asettaa pienten mittojen uuden standardin. Entä vaikutus akkujen varaukseen ja tuulenkestävyyteen?

tekijä Välineopas #Kamerat #DJI
8.8

DJI Mavic Air painaa vain 430 grammaa ja on siten DJI:n pienin 4K-lennokki. Siinä on aika pitkälle samat ominaisuudet kuin suositussa Mavic Prossa, jonka olemme arvioineet aiemmin. Pienemmän koon lisäksi uutta on, että Airissa on kaksi anturia takaosassa. Näin kopteria voidaan lennättää taaksepäin, ja törmäämisvaara vähenee, sillä anturit havaitsevat esteen ja pysäyttävät kopterin. Se vaikuttaa loistavalta, ja uusi tekniikka mahdollistaa sen, että Air jatkaa lentoaan kaartaen loivasti esteen ohi, jos laitetta ei haluta kokonaan pysäyttää.
Toinen hauska uutuus ovat automaattiset toiminnot, joiden avulla kopterin saa lentämään tiettyä kuviota ja kuvaamaan samalla. Lempikuviomme on Asteroid, jossa kopteri lentää ylös, ottaa koko ajan kuvia ja yhdistää ne videoksi, jossa viimeiseksi näkyy Maa pienenä, pyöreänä pallukkana.
Uutta on myös, että lennokissa on kahdeksan gigatavun sisäinen muisti. Se on avuksi, jos pieni MicroSD-kortti on unohtunut kotiin kortinlukijaan.
Kuvissa on 12 megapikseliä. Kuvanlaatu on erinomainen ja suurin piirtein sama kuin Mavic Pron kuvissa. Kuvien dynaaminen alue ei ole aivan samaa luokkaa kuin järjestelmäkameroilla otetuissa kuvissa. Pieni 24 mm:n ja F2,8:n objektiivi toimii hyvin, mutta ei paremmin kuin hyvässä matkapuhelimessa. Video-otokset ovat teräviä ja niiden värit hyvät, ja 100 megatavua sekunnissa tuottaa parantunutta laatua.
Pieni koko merkitsee pienempää akkua: laitteen käyttöaika on vain 18 minuuttia. Pikku Air pärjäsi toisaalta hienosti, vaikka tuulta oli 10 m/s.
Jos käytössä on jo Phantom 4 tai Mavic Pro, voi jäädä odottelemaan suurempaa kennoa ja tarkkuutta. Jos lennokin haluaa ostaa nyt, Mavic Air ei petä.

Arvio

Kun roottorivarret on taiteltu kokoon, Mavic Air mahtuu takin taskuun. Hauska laite, hyvät automaattitoiminnot, erinomainen ohjelmisto ja hieno kauko-ohjaus.

Olisimme toivoneet, että DJI:n uuden kamerakopterin kenno olisi ollut suurempi ja tarkkuus parempi. Akun kesto on verrattain lyhyt.

Ominaisuudet

Merkki
DJI