DJI OSMO Action

Yhdysvaltalainen GoPro yritti aikoinaan vallata droonimarkkinat, mutta joutui tunnustamaan, ettei pystynyt pitämään puoliaan kiinalaista DJI:tä vastaan.

tekijä Välineopas #Kamerat #DJI
9.0

Yhdysvaltalainen GoPro yritti aikoinaan vallata droonimarkkinat, mutta joutui tunnustamaan, ettei pystynyt pitämään puoliaan kiinalaista DJI:tä vastaan. Nyt on käynnissä vastahyökkäys. GoPro on niskan päällä, kun kyse on pienistä toimintakameroista, jotka kestävät 10 metrin syvyyttä. OSMO Action selviää 11 metrissä, mikä voi olla vuoden provokaatio. Onneksi sillä on myös muita etuja puolellaan. Ennen kaikkea: DJI:n etupuolella on pieni näyttö, joten sommittelu onnistuu myös, kun kuvaaja itse on kuvassa. Vakain on myös parempi kuin GoPro HERO7 Blackin. OSMO on rakennettu hienoon metallikuoreen, joka kestää paremmin naarmuuntumista, ja takanäyttö on suurin. Kuvanlaatu on GoPron hyvällä tasolla. Se tarkoittaa, että video-otokset ovat teräviä, hyvin valottuneita ja kristallinkirkkaita. Ne ovat 4K-laatua ja niiden tarkkuus on 100 Mt sekunnissa, joten ne sopivat hyvin jälkikäsittelyyn. Ihon sävyt ovat luonnollisemmat, ja vastavalossakin kiinalaiset voittavat rinnanmitalla. Kuvia saa jpg- ja raakamuodossa.
Navigointi käy kätevästi yhdellä sormella näytöltä, mutta kuvia ei voida zoomata suuremmiksi, kuten GoPro:lla. DJI:n ääniohjaus ei myöskään ole täysin luotettava, joten on hyvä, että omat mieliasetukset voi tehdä ja tallentaa valikkoa käyttäen.
Vastineeksi on tultava toimeen ilman gps:ää ja hdmi:tä, jotka amerikkalaisilla on, ja etsinkuva päivittyy viipeellä. Alkuun se ei haitannut meitä, mutta skeittirampilla, jossa vauhti on valttia, se ei ollut paras mahdollinen. Toivottavasti asia korjaantuu ohjelmistopäivityksessä. GoProlla on parempi ääni ja leveämpi laajakulma.

Arvio

Hyviä kuvia ja erinomainen kuvanvakaus. Etupuolen näytöstä tulee lyhyessä ajassa korvaamaton. Sopii GoPron kiinnitys-järjestelmään.

Ääniohjaus pettää liian usein. Etsin toimii viipeellä.

Ominaisuudet

Merkki
DJI
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
5,6
LCD-näyttö
2,2
Kuvaa/sekunti
240 ved HD
Suurin ISO
3200