DJI Osmo Pocket

Puhelimemme selviävät päivittäisistä valo- ja videokuvauksista, mutta tällä vastustamattomalla 116-grammaisella laitteella on etu, jolla se päihittää kaikki taskukamerat.

tekijä Välineopas #Kamerat #DJI
9.0

DJI Osmo Pocket on kiinalaisen DJI:n uusin voimannäyttö. DJI dominoi kameradroonien markkinoita, ja nyt se haluaa tuoda taskuihimme kameran, joka pystyy paljoon enempään kuin matkapuhelin. Ero syntyy kelluvasta ripustuksesta, jota kutsutaan gimbaaliksi. Se tasoittaa useimmat liikkeet ja vakauttaa videokuvan. Vaikka juoksimme Osmo kädessä, otoksista tuli tärinättömiä ja ne muistuttivat vakaita kameradroonilla kuvattuja otoksia. Tarkkuus on 4K ja suurin nopeus 60 kuvaa sekunnissa. Kuvanlaatu on verrattavissa hyvään älypuhelimeen, mutta vakaus on aivan omaa luokkaansa.
Kyseessä on maailman pienin gimbaalilla varustettu kamera, joka tarjoaa monenlaisia muitakin mahdollisuuksia. Osmo Pocket toimii tarvittaessa myös kameramiehenä. Asetimme sen pöydälle esitelmätilaisuudessa ja annoimme Face Track -toiminnon seurata esitelmän pitäjän kasvoja. Otimme ilman ongelmia myös käsivaraisia panoraamakuvia, sillä pieni kamerapää liikkuu omin voimin eri suuntiin, ottaa kuvia ja yhdistää ne automaattisesti. Sama koskee timelapse-kuvausta. Kamera ottaa kuvasarjan ja kääntyy samalla sulavasti kahden näytöltä määritellyn pisteen välillä. Sitten kamera sulauttaa otokset yhteen hienoksi videopätkäksi. Tässäkin tapauksessa ero syntyy kääntyvästä gimbaalista.
Kamerassa on oma mikrofoni, ja ääni on laitteen pieneen kokoon nähden erinomainen. Näytön koko on vain 1,1 tuumaa, mutta laitteeseen voi kätevästi kiinnittää matkapuhelimen, joka toimii sitten näyttönä. Hyvin toimiva DJI Mimo -sovellus tarjoaa joukon kehittyneitä toimintoja ja säätöjä sekä helpon ja hauskan mahdollisuuden muokata otoksia.

Conclusion

Erittäin miellyttävä kamera, joka vakauttaa kuvan sulavaksi ja innostaa kuvaamaan videota päivittäin. Puoliautomaattisiin toimintoihin kuuluu esimerkiksi timelapse.

Päivänvalossa kuvanlaatu ei ole parempi kuin hyvällä puhelimella, ja dynaaminen laajuus on suppeahko. Hämärässä kamera suoriutuu suhteessa paremmin.

Ominaisuudet

Merkki
DJI
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
1,2
Kuvaa/sekunti
-
Suurin ISO
3200