DJI Phantom 4

Phantom 4:ssä on paljon uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Jos jatkat lukemista, saatat olla pian 1600 euroa köyhempi. Suurin yllätys on kamera.

tekijä Välineopas #Kamerat #DJI
9.4

DJI Phantom 4 kamerakopteri, jolla on isot saappaat täytettävänään. Sen pitäisi lunastaa odotukset, joita sen edeltäjä, hyvin suosittu Phantom 3, on herättänyt. Erityisellä innolla odotimme uutta kameraa, jonka luvattiin olevan pitkällä kolmosmallin edellä. 12 megapikseliä, suurin aukko F2,8 ja 20 mm:n polttoväli. Valmistajan mukaan erityisesti optiikkaa on parannettu. Sen myös huomaa kuvia tarkastellessa. Kuvissa ja videoissa on selvästi edeltäjiä enemmän yksityiskohtia. Kolmosmallin kuvassa ei sinällään ole vikaa, mutta se on selvästi utuisempi lähempää tarkastellessa. Neljännen mallin kuva sen sijaan on veitsenterävä. 4K-video täyttää ammattilaistason vaatimukset. Kameran ja kopterin välissä on nestejousitus, joka vakauttaa kuvaa.
Uusien etuantureitten ansiosta Phantom 4 osaa väistää esteitä, esimerkiksi puita ja seiniä. Testasimme ominaisuutta lennättämällä kopteria suoraan kohti puuta. Huolimatta isoista aukoista lehvästössä kopteri ilmoitti esteestä ja kieltäytyi lentämästä yhtään edemmäs.
Kopteri osaa pysyä paikallaan ja seurata kohdetta. Ominaisuus toimii hyvin. Kop-teri lähettää kuvan suoratoistona kännykkään tai taulutietokoneeseen. Napauttamalla kuvassa näkyvää kohdetta, esimerkiksi pyöräilijää, kopteri lähtee automaattisesti seuraamaan sitä.
Jokaisella neljällä roottorilla on oma moottori, joka on nostettu ylemmäs kuin edeltäjissä. Lavat eivät enää näy yhtä usein kuvissa ja videoissa. Toisaalta ominaisuus on myös hiukan vaarallinen.
Urheilu-tilassa kopterin huippunopeus on 72 kilometriä tunnissa. Törmäyksenestoanturit kytkeytyvät päältä, joten vain ohjaaja voi estää törmäykset.

Conclusion

Valokuvien ja videoiden kuvanlaatu ja tarkkuus on erinomainen. Phantom 4:ssä on mukana myös monia muita parannuksia edeltäjäänsä verrattuna.
Dji:n mukaan akku kestää kertalatauksella 28 minuuttia lennätystä. Kiinalaisten lupaus on liian toiveikas. Todellinen lentoaika oli 23 minuuttia.

Ominaisuudet

Merkki
DJI