Fujifilm FinePix SL1000

SL1000 on testin isoin ja painavin kamera, mutta sen laturi on niin pieni, että matkatavaroissa kamera ei vie tilaa sen enemmän kuin muutkaan.

#Kamerat #Fujifilm
7.9

SL1000 on testin isoin ja painavin kamera, mutta sen laturi on niin pieni, että matkatavaroissa kamera ei vie tilaa sen enemmän kuin muutkaan. Kamera käynnistyy 1,5 sekunnissa, ja zoomaus laajakulmalta teleen kestää 3,7 sekuntia. SL1000 vaihtaa testin ainoana kuvan näytöstä etsimeen automaattisesti, kun kamera nostetaan tähtäysasentoon. Etsin on testin parhaita, ja näyttöä voi kallistaa ylös ja 45 astetta alas. Käsiteltävyys on hyvä, mutta otekahva on melkein liian iso. Kamerassa on runsaasti automatiikkaa, muun muassa kohteentunnistus. Valikon grafiikka ei ole erityisen onnistunut, mutta kyllä sen kanssa toimeen tulee. Kamerassa on 16 käyttökytkintä, mutta silti on turvauduttava valikkoon, kun säädetään ISO-herkkyyttä ja valkotasapainoa. Objektiivi on parhaimmillaan normaaleilla kuvakulmilla. Äärimmäisellä telellä terävyys huononee, eikä tilannetta paranna se, että automatiikka hyväksyy pisimmällä polttovälillä 1/125 sekunnin valotusajan. Värintoisto on hyvä, mutta valkotasapaino painottuu siniseen. Koska kontrasti on voimakas, varjot ovat tummia ja huippuvalot palavat herkästi puhki. Värikohina on keskitasoa, paitsi herkkyydellä ISO 12 800, jolla kohina on voimakasta, koska Fujifilm ei käytä samanlaista ISO-pinoamistekniikkaa kuin muut.

Arvio

Vaihtaa kuvan automaattisesti näytöstä etsimeen. Äärimmäisellä telealueella oli lähes mahdotonta saada kuvanlaadusta tyydyttävää.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
50x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
12800