Fujifilm FinePix XP130

Fujifilmin kestävä kamera ottaa kymmenen kuvaa sekunnissa ja on ergonomisesti erittäin hyvä. Hintakin on kohtuullinen, mutta entä kuvanlaatu?

tekijä Välineopas #Kamerat #Fujifilm
8.4

Fujifilm FinePix XP130 kestää käyttöä vielä 20 metrin syvyydessä, joten se on täydellinen kamera snorklausreissulle tai vesiurheiluun. Kamera kestää myös pudotuksen 1,75 metrin korkeudelta. XP130:ssä on viisinkertainen optinen zoom, joka vastaa 28–140 mm:iä. Kaipaisimme hieman lisää laajakulmaa verratessamme kameraa esimerkiksi Nikon Coolpix W300:aan tai Olympus Tough TG-5:een, joissa on 24 mm:n ja 25 mm:n laajakulmat. 140 mm:n tele on sen sijaan mainio.
Kamera ottaa 10 kuvaa sekunnissa, mikä on hienoa. Automaattitarkennus on hieman hapuileva. XP130:n ergonomia on vaikuttava. Kamera istuu hyvin yhteen käteen, ja karhennettua, suurikokoista laukaisinta on mukava käyttää myös veden alla. Pikseleitä on 15,9 megaa, ja kuvanlaatua leimaa värien vaimeus ja hiukan alhainen kontrasti. Yksityiskohtien toisto ei suuremmin vakuuta, ei edes pienimmillä ISO-herkkyyksillä. Suurin aukko on F3,9 laajakulmalla ja F4,9 telealueella, joten valoa on oltava reilusti tai ISO-herkkyyttä on nostettava, jotta kuvista tulee tarkkoja silloinkin, kun valo on heikko. FinePix XP130 ottaa ainoastaan jpg-kuvia, joten raakakuvia sillä ei saa.
Optinen kuvanvakaus helpottaa paljon, ja on erinomaista, että kuvat voidaan kätevästi ja nopeasti siirtää mobiililaitteeseen langattomalla yhteydellä Fujifilm Camera Remote -sovelluksen avulla. Kun älylaitteen ja kameran välille on luotu yhteys, puhelimen gps-tiedot voidaan niin ikään siirtää kuviin. Se on mainio ominaisuus.
XP130 kuvaa Full HD -videota 60 kuvan sekuntinopeudella, ja optinen zoom on käytettävissä. XP130 maksaa vain puolet kilpailijoiden huippumalleista, joten se on houkutteleva, vaikka kuvanlaatu ja toiminnot jäävätkin jälkeen.

Arvio

Kamera tarjoaa varman valotuksen, luonnolliset värit ja erittäin hyvän ergonomian. Sitä paitsi kameran hinta on edullinen.

Jäimme kaipaamaan hieman suurempaa laajakulmaa ja raakakuvamahdollisuutta. Kolmen tuuman lcd-näytön tarkkuus on vain 920 000 pistettä.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
5x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
3200