Fujifilm X-A2

Älä anna tyylikkään retroilmeen hämätä. Konepellin alta löytyy alan viimeisintä tekniikkaa, ja kameran näyttö sopii loistavasti myös omakuvien ottamiseen.

#Kamerat #Fujifilm
8.8

Tyylikkään X-A-sarjan kamerat ovat Fujifilmin halvimpia järjestelmäkameroita. Tuoreessa X-A2:ssa on uutta suunnittelua edustava ldc-näyttö, joka kääntyy 175 astetta ylöspäin ja 90 astetta alaspäin, joten kamera sopii erityisesti selfie-kuvista innostuneille. Muotokuvien ottamista helpottaa, että automaattitarkennukseen liittyy kasvojen- ja silmientunnistus, joka varmistaa kuvan tarkentumisen kasvojen keskelle. Se toimii loistavasti, mutta ikävä kyllä kameran näyttö on auringonvalossa niin tumma, että värien ja valotuksen arviointi on hankalaa. X-A2:n automaattivalotus on kuitenkin luotettava, ja kuvanlaatu on ylipäätään kameran vahvimpia valtteja. Värit ovat luonnolliset ja kylläiset, kontrasti on hyvä, ja terävyys ja yksityiskohtien toisto ovat huippuluokkaa. Järjestelmäkameran 16,0 pikselin APS-C-kenno toimii erinomaisesti yhdessä hintaan sisältyvän, uuden 16–50 mm 3.5–5.6 OIS II -pakettiobjektiivin kanssa. Tämän vuoksi X-A2:n kuvanlaatu on parempi kuin esimerkiksi Samsungin ja Sonyn mallien. Ihastuimme myös esiin nousevaan salamaan, joka on hyvä erityisesti muotokuvauksessa, kun tarvitaan kaunista, pehmeää täytevaloa.
X-A2:ssa on sisäänrakennettu wi-fi, jonka avulla kamera saa yhteyden älypuhelimeen. Sovellusohjelmalla kuvia voidaan siirtää puhelimeen, ja kuviin saa näkymään paikannustiedot, jotka on saatu matkapuhelimen avulla. Puhelinta ei kuitenkaan voida käyttää kameran kaukolaukaisijana, kuten eräiden kilpailijoiden malleissa.

Kohinaa on erittäin vähän, ja kohinanpoisto alkaa vasta ISO 6400:sta. Siitä alkaen kuvien tarkkuus heikkenee hieman. Kameralla saa kuitenkin täysin käyttökelpoisia kuvia jopa suurimmalla, ISO 25 600:n herkkyydellä.
Vaikka X-A2:ssa on sisäänrakennettu varustekenkä, siihen ei voi kiinnittää ulkoista etsintä. Tämä on sääli, sillä Fujifilmin elektroniset etsimet ovat huippuluokkaa.
Kamera kuvaa Full HD -videota nopeudella 30 kuvaa sekunnissa. Videossa on stereoääni, ja kuvattaessa voi käyttää automaattitarkennusta. Automaattitarkennus toimii ylipäätään hyvin myös valokuvauksessa, ja kun X-A2 lisäksi ottaa 5,6 kuvaa sekunnissa, se sopii hyvin myös toimintavalokuvaukseen. Kamerapakettiin kuuluu vastavalosuoja, jonka kiinnitys ei kuitenkaan ole täysin tukeva ja joka voi siksi vahingossa liikahtaa paikoiltaan. On ärsyttävää, jos suoja kurkistelee kuvan yläkulmista.

Arvio

Meitä miellyttivät hienot, lämpimät värit, erinomainen yksityiskohtien toisto sekä pakettiobjektiivi, jonka ansiosta kuva on terävä reunoille asti.
Kaipasimme elektronista etsintä, koska yksityiskohtia ja valotusta ei pysty arvioimaan kääntyvältä ldc-näytöltä kirkkaassa auringonpaisteessa.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
16
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
5,6
Suurin ISO
25600