Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1

Viimeiset runsaat kuusi vuotta ovat merkinneet Fujifilmille laadukkaiden kameroiden paluuta. Kohokohtana on nyt X-H1, uusi APS-C-kameroiden huippumalli.

tekijä Välineopas #Kamerat #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-H1 tuntuu kuvattaessa aidolta huippumallilta. Se ottaa kuvia ja kuvaa videoita kuin huippumalli sekä muistuttaa huippumallia sikälikin, että se on X-T2:ta rotevampi ja siinä on oleellisesti syvempi ja parempi kädensija ja sen myötä parempi ergonomia. Kameran päällä on myös uusi lcd-paneeli. Sellainen on myös monissa peilikameroissa, mutta X-H1ssä on ainutlaatuista, että paneeli kertoo akun ja muistikortin tilan myös kameran ollessa poissa päältä. Esimerkiksi X-Pro2:ssa ollut loistava valotuksenkorjauskiekko on valitettavasti kutistunut pieneksi painikkeeksi, joka on laukaisimen vieressä. Valikko ja painikkeiden sijoitus ovat muuten kuten Fujifilmeissä yleensäkin.
X-H1 takaa yhdessä Fujifilmin hienojen XF-objektiivien kanssa erinomaisen kuvanlaadun. Värit ovat hieman laimeat ja kylmähköt, mutta niitä voi säätää, ja raakakuvien korjaus sujuu jo raakamuuntimessa. Kohina on vähäisempää kuin kovimmilla kilpailijoilla ISO 25 600:aan asti.
Videotoiminto on myös selvästi aiempaa parempi. 4K-videota saa nyt F-log-muodossa, joka vastaa raakakuvaa ja jossa on erittäin laaja dynaaminen alue. Automaattitarkennus on varsin nopea. Etsin on erinomainen, ja etsinkuva päivittyy nopeasti. Näyttö on kosketusherkkä ja kääntyy kahteen suuntaan. Näytön koko on valitettavasti vain kolme tuumaa.
Suuri uutuus on viisisuuntainen kuvanvakain kennossa. Sen ansiosta saimme käsivaralta tarkkoja kuvia 1/4 sekunnin ajalla. Toisin kuin kilpailijoiden kameroista, X-H1:stä pitää ikävä kyllä valita, toimiiko kuvanvakaus kennossa vai objektiivissa. Kun kuvataan Fujifilmin objektiiveilla, joissa on kuvanvakain, kamera osaa löytää optimaalisen tasapainon kennon ja objektiivin väliseen kuvanvakaukseen.

Arvio

Erittäin hieno kuvanlaatu yhdistettynä parempaan ergonomiaan ja helppokäyttöisyyteen. Tehokas kuvanvakain jykevässä kamerassa. Ikävä kyllä kamerasta puuttuu Fujifilmille tyypillinen ja tunnettu valotuksenkorjauskiekko.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
14
Suurin ISO
51200