Fujifilm X-T1

Tarkennus toimii hyvin. Kun kuvattiin 70 km/h suoraan kohti tulevaa autoa 300-millisellä ja kahdeksan kuvan sekuntinopeudella, kaikki kuvat olivat teräviä.

#Kamerat #Fujifilm
8.5

Retrohenkinen X-T1 on moderni peilitön järjestelmäkamera. Siinä on hyvä elektroninen etsin sekä näyttö, jonka voi kääntää 45 astetta alas ja pystysuoraan ylös. Etsinkuva on kookas, kirkas ja terävä. Sen tarkkuus on 2,4 miljoonaa pistettä. Useimmissa Fujifilmin kiinteäpolttovälisissä objektiiveissa on aukkorengas, toisissa taas nappi, jota painettaessa aukko valitaan tarkennusrenkaalla. Kamerassa on täydet käsisäädöt. Kun valotusaikavalitsimen laittaa asentoon A, käytössä on aukon esivalinta, ja jos aukkorenkaastakin valitaan A, valotus säätyy täysautomaattisesti. Tämä vaatii hiukan totuttelua, koska toisinaan joutuu pyöräyttämään kahta valitsinta yhden asemesta. Yhdysrakenteista salamaa ei ole, mutta varustuksena on heikkotehoinen pikkusalama.

Hienoja ja kalliita objektiiveja

Tarkennus toimii hyvin. Kun kuvattiin 70 km/h suoraan kohti tulevaa autoa 300-millisellä ja kahdeksan kuvan sekuntinopeudella, kaikki kuvat olivat teräviä. Tässä suhteessa kamera on peilikameroiden tasolla. Peilittömyyden ansiosta taas voidaan käyttää kasvojentunnistukseen perustuvaa tarkennusta. Kuvanlaatu on APS-C-peilikameroiden tasoa kaikilla herkkyyksillä. Valotusautomatiikka toimii luotettavasti ja värintoisto on hyvä, joskin varsin hillitty. Värit voi kuitenkin säätää tarkasti mieleisekseen. Lisäksi kamerassa on joukko valmiita värinsäätöjä, jotka on nimetty Fujifilmin tunnettujen diafilmien mukaan, esim. Velvia, Provia ja Astia. Rakeet ovat näkymättömissä herkkyyteen ISO 6400 asti ja hyvin hallinnassa vielä herkkyysasetuksella H2, joka vastaa herkkyyttä ISO 25 600. H2 voidaan saada vastaamaan herkkyyttä ISO 51 200, mutta silloin kohinaa on erittäin paljon. Yksityiskohtien toisto on yllättävän hyvä 16 megapikselin kameraksi, mutta ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin niissä kameroissa, joissa on 20 megapikseliä tai enemmän. Hyvään kuvanlaatuun vaikuttavat myös objektiivit, jotka ovat hyviä tai vielä parempia. Fujifilmillä on kaksi objektiivisarjaa, XC ja XF, joista viimeksi mainittu on mekaanisesti ja yleensä myös optisesti luokkaa parempi. Objektiivit ovat hyviä mutta melko kalliita. Testissä ollut paketti, jonka objektiivi on 18–55 mm F2,8–4, maksaa noin 1600 euroa. Hyvä vaihtoehto on myös paketti, jossa on säänkestävä XF 18–135 mm. Sen hinta on vajaat 1800 euroa.

Arvio

Hyvä kuvanlaatu, hyvä näyttö ja etsin sekä Korkealaatuiset objektiivit. Fujifilm X-T1 on hyvä kamera, mutta 16 megapikselin kenno on miinus.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
16,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
8,0