Fujifilm X-T100

Fujifilmin hienoa X-sarjaa on laajennettu huokealla mallilla, jonka kuvanlaatu on hyvä ja jossa on joukko näppäriä toimintoja. Niistä kaikki eivät kuitenkaan ole täydellisiä.

tekijä Välineopas #Kamerat #Fujifilm
8.6

Fujifilm X-T100 on huokein tähänastisista etsimellä varustetuista kameroista valmistajan peilittömien järkkäreiden joukossa. Suurempien mallien hieno muotoilu on säilytetty, ja uutta on, että mukana tulee irtonainen kädensija. Se on hyvä, sillä otteesta tulee sen avulla vakaampi.
Kuvanlaatu on hyvä, valotus erittäin varma, 24 megapikselin tarkkuus tuottaa hyvän yksityiskohtien toiston, värit ovat erinomaiset ja kohinaa on vain vähän jopa ISO 51 200:lla. Kamera kuvaa 4K-videota, joskin vain 15 kuvan sekuntinopeudella, jolloin liikkeistä tulee nykiviä. 4K:ta voi kuitenkin hyödyntää toisella tapaa. Video-otoksesta voi poimia juuri oikean hetken ja tallentaa kuvan 7 megapikselin tarkkuisena. Näin kuvausnopeudeksi saadaan 15 kuvaa sekunnissa täyden tarkkuuden kuuden kuvan sijasta. Kameralla voi myös kuvata 4K-videota, jossa tarkennus muuttuu automaattisesti kuvattaessa. Sen jälkeen voi tallentaa 7 megapikselin kuvan, jossa voi valita, mikä kohta on tarkka tai että kuva on koko syvyydeltään tarkka. Kohdetta pitää kuvata läheltä, jotta tekniikasta on hyötyä, ja kuvaus kestää joitakin sekunteja, minkä ajan kohteen pitää pysyä paikoillaan. Testissämme täyden syvyysterävyyden kuvat eivät olleet aivan tarkkoja eikä yksityiskohtien tarkkuus ollut täydellinen.
Lcd-näyttö on kosketusherkkä, ja Fujifilm hyödyntää piirrettä nokkelasti. Useita toimintoja voi aktivoida pyyhkäisemällä näyttöä ylös alas tai sivulle, ja käyttäjä voi itse valita, mitkä toiminnot aktivoituvat. Painikkeet ja kiekot toimivat hyvin yhteen ja niitä voi ohjelmoida. Automaattitarkennus toimii hienosti XF-objektiivien kanssa, mutta on vähän hidas moottoroidulla 15–45-millisellä zoomilla, joka tulee pakettiobjektiivina. Kuvia voi siirtää älylaitteisiin wi-fin tai Bluetoothin kautta, ja siirron käyttöönotto käy suunnilleen yhtä helposti kuin monilla kilpailijoilla.

Arvio

Hinta on sopiva ja kuvanlaatu hieno. X-T100 on tähän mennessä X-sarjan helppo-käyttöisin kamera aloittelijoille ja tarjoaa paljon myös pidemmälle ehtineille.

4K-video nykii, koska sen nopeus on vain 15 kuvaa sekunnissa. Kamera ei ole parhaimmillaan pakettiobjektiivilla kuvattaessa, joten hanki parempi objektiivi.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
6
Suurin ISO
52000