Fujifilm X-T200

Uusi X-T200 eroaa suuremmista malleista monin tavoin. Siinä on muun muassa sekä kokonsa puolesta että intuitiiviselta käyttöliittymältään uudenlainen näyttö.

tekijä Välineopas #Kamerat #Fujifilm
8.8

X-sarjan kolminumeroiset mallit ovat Fujifilmin halvimpia etsimellä varustettuja peilittömiä järjestelmäkameroita. Uusi X-T200 eroaa aikaisemmista monin tavoin. Siinä on perinteinen ohjelmakiekko, josta voi valita mm. aukon tai ajan esivalinnan, kun muissa sarjan kameroissa aika, ISO-herkkyys ym. valitaan omista kiekoistaan. X-T200:ssa on perinteinen cmos-kenno, kun kalliimmissa malleissa on ns. X-Trans-kenno. Yksityiskohdat näkyvät hyvin myös suurilla ISO-herkkyyksillä, kuten suurimmalla ISO 12 800:lla. Laajennettu ISO-herkkyys 51 200 koskee vain jpg-kuvia, ei siis raakakuvia. X-T200 toistaa värit kirkkaina ja luonnollisina. Automaattitarkennus on nopea ja varma. Sama koskee silmäntunnistusta, joka on lähes samaa tasoa kuin Sonylla.

X-T200:ssa on hyvä joystick, jota voi käyttää tarkennuspisteen asettamiseen ja valikossa siirtyilyyn. Kun valitaan kuvatyyli, sen vaikutus näkyy näytöllä ennen ja jälkeen -kuvina. Näyttöä voi myös pyyhkäistä sormella ja valita, kuinka suureen alueeseen halutaan verrata. Se toimii mainiosti.

Näyttö on aivan oma lukunsa, sillä missään Fujifilmin suuremmassa X-kamerassa ei ole 3,5 tuuman näyttöä. Kosketusherkkä näyttö toimii erittäin hyvin yhteen kameran muun säätämisen kanssa. Älypuhelinta käyttäneet tuntevat olonsa heti kotoiseksi. Kun näyttöä painetaan, esiin tulee kahdeksan kuvaketta, joista pääsee esimerkiksi valkotasapainon säätämiseen tai tarkennuksen valintaan. Näyttö on kirkas ja yksityiskohtainen ja sitä voi kääntää kaikkiin suuntiin.

Valitettavasti Fujifilmin hieno mustavalkoinen Acros-kuvatyyli on vain kalliimmissa malleissa. Myös Canon EOS M50:ssä on erittäin hyvä kuvanlaatu ja sen käyttö on yksinkertaista, ei kuitenkaan X-T200:n tasolla. Canonin hinta on huomattavasti edullisempi.

Kalliiseen hintaan sisältyy Fujinon XC15-45 mm F3.5-5.6 OIS PZ -pakettiobjektiivi. X-T200:sta ei myydä pelkkää runkoa.

Conclusion

X-T200:n kuvanlaatu on hyvä. Jopa suurilla ISO-herkkyyksillä yksityiskohdat näkyvät hienosti. Näytöllä olevan valikon ansiosta käyttö on helppoa. Hinta on tämän luokan kameralle korkea.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3,5
Kuvaa/sekunti
8
Suurin ISO
51 200