Fujifilm X-T3

Fujifilmin uusin peilitön APS-C-kennoinen järjestelmäkamera näyttää voimansa: siinä on parempi kenno ja uusia, hyviä toimintoja. Tärinä voi silti edelleen haitata.

#Kamerat #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-T3 on erittäin luotettava kamera, joka puhuttelee sekä ammattilaisia että pitkälle ehtineitä harrastajia. APS-C-kennoinen peilitön järjestelmäkamera muistuttaa ensi silmäyksellä edeltäjäänsä X-T2:ta, mutta tulokas on suurempi, joten kuvausote on parempi. Näyttö on nyt kosketusherkkä, kuten isoveli X-H1:ssä, ja se on suuri ja kaivattu edistysaskel. Tarkennus ja kuvaus sujuu näyttöä koskettamalla, ja eri toiminnoissa voi risteillä ja selata otettuja kuvia. Se on nopeaa ja toimii hyvin.
Suurimmat uutuudet löytyvät kameran sisältä. Tarkkuus on kohonnut 26 megapikseliin, ja kamerassa on uudenlainen, takaa valaistu X-Trans-kenno. Myös prosessori on uusittu. Nämä molemmat uudistukset takaavat uskomattoman suuren herkkyyden. ISO 12 800:lla otetut kuvat ovat erittäin kohinattomia, ja vielä ISO 25 600:lla kohina on hyvin hallinnassa. ISO 51 600:lla kohina on selvää, mutta kuvat ovat edelleen käyttökelpoisia. Fujifilm on laskenut alimman normaalin ISO-arvon 200:sta 160:een, minkä pitäisi olla optimaalinen päiväkuvauksessa. Hyväksymme tämän väitteen. Yksityiskohtien ja värien toisto on yksinkertaisesti huippuluokkaa. Valotus on enimmäkseen varma, mutta jos kohteessa on paljon kontrastia, valotuksen korjaaminen vaatii hieman askartelua. Automaattitarkennus on huippunopea ja varma ja seuraa hienosti liikkuvaa kohdetta. Siitä on etua, koska X-T3 ottaa kuvasarjoja 20 kuvan sekuntinopeudella. Ikävä kyllä rungossa ei ole kuvanvakainta,
jollainen on X-H1:ssä. Kameran voi ostaa pakettina Fujinon XF18-55 mm F2.8-4 R LM OIS -objektiivin kanssa, jossa on vakain. Paketin hinta on 1950 euroa.

Arvio

Sääsuojattu ja nopea peilitön järjestelmäkamera, jonka kuvanlaatu on erinomainen. Hyvä ergonomia, kehittyneet videotoiminnot, hieno etsin ja hyvä automaattitarkennus.

Rungossa ei ole kuvanvakainta. Vaikka näyttö on kosketusherkkä, sen koko on vain kolme tuumaa. Akut tyhjenevät pian. X-H1 maksaa ainoastaan 300 euroa enemmän.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm