Fujifilm X-T30

Fujifilmin X-T30 on nerokas kamera. Se tarjoaa useissa tärkeissä suhteissa samoja mahdollisuuksia kuin suurempi, loistava X-T3.

tekijä Välineopas #Kamerat #Fujifilm
8.8

Fujifilmin X-T30 on nerokas kamera. Se tarjoaa useissa tärkeissä suhteissa samoja mahdollisuuksia kuin suurempi, loistava X-T3. Kenno ja prosessori ovat identtiset, joten noin 550 euroa halvemmalla voi saada yhtä hyvänlaatuisia kuvia kuin isollaveljellä. Esimerkiksi kohina on hienosti hallinnassa, kun kuvataan hämärässä.
Kamera on Bluetoothin ansiosta helppo ottaa käyttöön. Käynnistimme X-T30:n ja avasimme Fujifilmin sovelluksen puhelimessa. Nyt saatoimme hakea puhelimesta päivämäärä- ja kellonaikatiedot, ja niin kamera oli valmis käyttöön. Vaikka kamera on pieni ja painaa vain 383 grammaa, se asettuu hyvin käsiin. Fujifilm on luopunut taustapuolen nuolipainikkeista, ja navigointi tapahtuu pienellä joystickillä, jolla on paljon mukavampi työskennellä. Q-painikkeessa on kätevä oikotie tärkeimpiin toimintoihin, mutta otekahvassa olevaa painiketta voi herkästi tulla painaneeksi vahingossa.
Erityisesti kameran automaattitarkennus teki vaikutuksen. Se on kehittyneempi kuin monilla kilpailijoilla ja sen voi säätää tarkasti kohteen mukaan. Jatkuva tarkennus oli mainio, kun kuvasimme maastopyörää metsässä. Tarkennus olisi voinut hämääntyä vauhdista, kovasta valosta, varjoista ja puista, mutta suurin piirtein kaikista kuvista tuli teräviä. Se oli hienoa. Tarkennuksesta voi valita silmientunnistuksen, mutta silmistä toisiin siirtyminen muotokuvassa ei suju yhtä sutjakkaasti kuin Sony A6400:lla, joka maksaa suunnilleen saman verran.
Kamera kuvaa sarjoja 30 kuvan sekuntinopeudella, mutta vain 16,6 megapikselin tarkkuudella. Täydellä tarkkuudella X-T30 ottaa 20 kuvaa sekunnissa. Puskuri kuitenkin täyttyi 18 raakakuvan jälkeen nopealla UHS-II-kortilla, joten suuremmalla nopeudella voi kuvata vain noin sekunnin ajan. Fujifilm on luonnollisesti säästänyt siellä täällä saadakseen hintaa alas. Tiivistystä ei niin muodoin ole, ja etsin on pienempi kuin X-T3:ssa.

Conclusion

Hintaan nähden vaikuttava kuvanlaatu. Automaattitarkennus pettämätön useimmissa kohteissa. Kevyt ja pieni kamera, jonka ergonomia on hyvä. Kamerassa ei ole kuvanvakainta. Ei suojattu sateelta.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
26
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
20
Suurin ISO
51200