Fujifilm X100V

Fujifilm X100V vetoaa tunteisiin ja järkeen. Viidenteen sukupolveen on tehty sarjan elinkaaren mittavimmat uudistukset, ja kamerassa on suuri hybridietsin ja monipuolinen näyttö.

tekijä Välineopas #Kamerat #Fujifilm
9.1

Kauniisti muotoillut Fujifilmin X100-sarjan kompaktikamerat eivät ole vain tunteen asia. Retrokamerat vetoavat myös järkeen. Näin erityisesti viidennessä sukupolvessa, johon on tehty koko sarjan elinkaaren mittavimmat uudistukset. X100V:ssä on samanlainen hieno APS-C-kenno kuin esim. peilittömässä X-Pro3:ssa. Yksityiskohdat ovat hienot ja värit kirkkaat jopa suurella ISO-herkkyydellä. Objektiivissa on edelleen kiinteä 35 mm:n polttoväli ja F2:n valovoima, mutta rakenne on uusi ja tuottaa vaikuttavan tarkkuuden kaikilla aukoilla.

Kameran muodot ovat aiempaa kantikkaammat, minkä ansiosta X100V näyttää modernimmalta. Ote on parempi, ja meitä miellytti, että pieni Q-painike, josta pääsee nopeasti eri asetuksiin, on niin syvällä otekahvassa, ettei se juurikaan aktivoidu vahingossa. Koska näyttöä voi kääntää ja se on kosketusherkkä, saatoimme helposti kuvata lonkalta ja tehdä salamannopeasti säätöjä näytöltä. Navigointipainikkeita ei ole, mutta mainiolla joystickillä voi kätevästi valita tarkennuskohdan ja muut asetukset. Päivitetyssä automaattitarkennuksessa on muun muassa tehokas silmäntunnistus, ja se on kaikkiaan nopeampi ja seurasi  liikkuvia kohteita hyvin.

X100-sarja on tunnettu hybridietsimistään, eikä X100V ole poikkeus. Optinen etsin tuottaa hienon 0,66-kertaisen suurennoksen. Kun etupuolella olevaa pientä säädintä käännetään eteenpäin, saadaan näkyville digitaalinen osasuurennos, josta voi varmistaa tarkennuksen. Kun säädin käännetään takaisin, sähköinen etsin aktivoituu. Sen kuva on suuri ja selkeä. Meitä miellyttivät myös laajat videointimahdollisuudet, mukaan lukien 4K, mutta kaipasimme kuulokeliitäntää ja kuvanvakainta. On hienoa, että 100V:n voi ladata USB-C:n kautta, koska näin ollen lataaminen sujuu myös tien päällä, mutta kameran mukana ei tule laturia. Kokonaiskuvassa se on kuitenkin pikkuseikka. X100V on tämän hetken paras kompaktikamera.

Conclusion

Kameran 26 megapikselin X-Trans-kenno ja uusi objektiivi tuottivat kuviin hienot yksityiskohdat ja selkeät värit, myös suurilla ISO-herkkyyksillä. X100V on tämän hetken paras kompaktikamera.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
26
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
20
Suurin ISO
51 200