Fujifilm XF10

Suuri kenno, huokea hinta ja kiinteä polttoväli tekevät tästä pikku kompaktikamerasta houkuttelevan. Fujifilm on kuitenkin säästänyt oleellisesta hinnan takia.

#Kamerat #Fujifilm
8.6

Fujifilm XF10 osaa enemmän kuin pieni koko antaisi ymmärtää. Kompaktikamera ottaa X70:n paikan, ja siinä on nyt sama hieno APS-C-kenno kuin peilittömässä X-T100-järjestelmäkamerassa. Tarkkuus on siis noussut 16:sta 24:ään megapikseliin, ja se näkyy selvästi yksityiskohdissa, mikä on todella hienoa. Kameran objektiivissa on kiinteä polttoväli, joka vastaa 28 mm:iä, ja suurin aukko on F2,8. Kyseessä on siis melko valovoimainen laajakulma. XF10 kompaktit mitat ovat vain 11,3 x 6,4 x 4,1 cm, ja kamera painaa vaatimattomat 279 grammaa, joten sitä on mukava pitää mukana takin taskussa.
Kamera asettuu hyvin käsiin, ja kaikkiin säätöihin pääsee nopeasti kosketusherkän näytön ja harvalukuisten painikkeiden kautta. Objektiivin ympärillä olevaa rengasta voi käyttää käsitarkennukseen, mutta se voidaan myös ohjelmoida esimerkiksi säätämään ISO-herkkyyttä. Pieni koko merkitsee toisaalta sitä, että kamerassa ei ole kuvanvakainta eikä etsintä. Vaikka kamerassa on hybriditarkennus, mielestämme automaattitarkennus hapuili vastavalossa. Tarkennusmoottorilta vei aikaa osua oikeaan, ja aina se ei onnistunut. Muita kohteita kuvattaessa ongelmaa ei ollut. Sekä tarkkuus, värintoisto että valotus olivat ylipäätään oikein hienot, myös maksimiarvolla ISO 51 200. Vääristymiä ei ollut, vaikka kamerassa on laajakulmaobjektiivi.
XF10:ssä on Multifokus-toiminto, jossa tarkennuksen voi määritellä kuvan ottamisen jälkeen. Se toimii hienosti mutta on hieman hankala käyttää. Kameran ja kohteen pitää olla liikkumatta, ja tarkkuus on tavallista heikompi. Video on 4K-laatua, mutta taajuus on vain 15 kuvaa sekunnissa, joten tulos on nykivä. Full HD 60 kuvan sekuntinopeudella toimii paljon paremmin.

Arvio

Erittäin hieno kuvanlaatu edulliseen hintaan, myös suurilla ISO-arvoilla. Moderni kamera, jossa on monia toimintoja ja joka on helppo pitää mukana.

Automaattitarkennus saisi olla varmempi. Ei etsintä, kuvanvakainta eikä kääntyvää näyttöä. 4K-video-otokset ovat suurin piirtein käyttökelvottomia.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
6
Suurin ISO
51.600