Testasimme Fujifilm FinePix XP200 -kameran

XP200 on erittäin miellyttävä kamera. Hinta on kohtuullinen ja kuvanlaatu erinomainen. Hyviä ovat etenkin värien ja yksityiskohtien toisto.

#Kamerat #Fujifilm
8.8

XP200 hauskan näköinen, vankkarakenteinen kamera. Rungon alaosassa on tukeva kumipinnoite. Sivulla on lähes ylimitoitetulta vaikuttava luukku, jonka takana ovat muistikortti, akku ja liitännät. Luukun tiivisteet kuuluvat parhaisiin, mitä olemme vesitiiviissä kameroissa nähneet. Mikään materiaaleissa, muotoilussa tai viimeistelyssä ei paljasta, että kamera on luokkansa edullisimpia. Objektiivin viisinkertainen polttoväli vastaa kinokameran 28–140 millimetriä. Veden alla olisi hyötyä laajakulmaisemmasta objektiivista. Kameran parhaita puolia on luonnollinen värintoisto veden alla. Värit ovat tuolloin lähes neutraalit, mutta kamera jättää niihin kuitenkin hivenen vedenalaisen maailman luonteenomaista sävyä. Hyviä kuvat ovat veden pinnan yläpuolellakin. Valotus toimii luotettavasti, ja 15,9 megapikselin kenno toistaa yksityiskohdat hyvin. Kamera korjaa vinjetoinnin ja vääristymän täysin. Käyttömukavuudesta kamera sai muita osa-alueita alemman pistemäärän. Tämä johtuu siitä, että pienet napit ovat hiukan liian lähellä toisiaan sekä siitä, että valikko ei ole yhtä selkeä kuin parhaissa kilpailijoissa. Sarjakuvaustilassa kameralla voi kuvata 60 kuvaa sekunnissa, mutta tällöin tarkkuus on normaalia alhaisempi Full HD. Värivaihtoehdot ovat sininen, keltainen, punainen ja musta.

Arvio

XP200 on erittäin miellyttävä kamera. Hinta on kohtuullinen ja kuvanlaatu erinomainen. Hyviä ovat etenkin värien ja yksityiskohtien toisto.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
5
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
9,0
Suurin ISO
6400