GoPro HERO7 Black

Edelleen toimintakameroiden kuningas. Hieno video- laatu kestävässä ja pienessä pakkauksessa. Selvästi parantunut kuvanvakain ei yllä hämärässä mekaanisen gimbaaliratkaisun tasolle.

tekijä Välineopas #Kamerat #GoPro
9.1

Pääohjelmanumero GoPron uuden, legendaarisiin toimintakameroihin kuuluvan huippumallin esittelyssä oli kameran kuvanvakain. Toiminto on nimeltään HyperSmooth, ja yhdysvaltalainen valmistaja väittää, että digitaalinen vakaus on nyt saavuttanut pisteen, jossa se on samalla tasolla kuin gimbaaliin, siis kelluvaan, mekaaniseen kuvanvakaimeen perustuva. Olimmekin vaikuttuneita tuloksesta – päivänvalossa. Vaikka kuvaaja juoksisi tai ajaisi hurjasti esimerkiksi maastopyörällä, 4K-otokset ovat hienoja ja vakaita ja niitä saa 60 kuvan sekuntinopeudella. Toiminto on oiva, ja kyseessä on suuri parannus verrattuna kuutosmalliin, jossa myös on vakain, mutta joka ei yllä läheskään samoihin tuloksiin. Onko vakain sitten samaa tasoa kuin mekaaninen gimbaali, kuten GoPro väittää? Kyllä, hyvässä valossa eroa ei oikeastaan näe, mutta illalla ja yöllä keinovalossa GoPron ohjelmistoratkaisu joutuu koville. Muuten niin hieno videolaatu laskee nimittäin huomattavasti, eikä tulosta voi parhaallakaan tahdolla sanoa hyväksi.
Vakaimen lisäksi uutuuksia on vähän, mutta valikkojärjestelmä on uusiutunut, ja nyt sen käyttö on osittain näppärämpää. Kuvanlaatu on hieman parempi kuin kuutosessa.

Conclusion

Kuvanlaatu on hieman parempi kuin kuutosessa.

Ominaisuudet

Merkki
GoPro
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
2
Kuvaa/sekunti
30