GoPro HERO8 Black

Hero8 on yhdysvaltalaisen GoPron tähänastisista ehdottomasti paras toimintakamera. Esimerkiksi päivitetty kuvanvakain on uskomattoman tehokas.

tekijä Välineopas #Kamerat #GoPro
8.9

Sen jälkeen, kun GoPro esitteli Hero7:n, toimintakameroiden kuningasta on ahdisteltu monelta taholta. Erityisesti DJI on kilpaillut Osmo Actionillaan, joka teki meihin vaikutuksen selfie-kuvien ottamiseen sopivalla etupuolen näytöllä. GoPro vastaa nyt Hero8:lla, ja se onkin merkin toistaiseksi paras toimintakamera. Uusi kuvanvakain on uskomattoman tehokas. Videoista, joita kuvasimme pyöräillessämme erittäin epätasaisella alustalla tai kulkiessamme portaissa ja kumpuilevassa maastossa, tuli aina vakuuttavan tasaisia. 4K-laatu tuottaa yksityiskohtaisia videoita, ja myös hidastusvideoiden laatu on mainio. 12 megapikselin valokuvat ovat hyviä tämän luokan kameralle, jollaisessa pieni kenno aina asettaa rajoituksia. HDR-toiminto on hyvä, mutta kuvista tuli parhaita, kun kontrasti ei ollut kovin suuri esimerkiksi suoran auringonvalon takia. Pilvisellä säällä HDR-kuvista tuli hyviä. Kameralla saa myös raakakuvia.
Hero8:n etupuolella on näyttö, mutta siitä näkyvät vain säädöt, joten siinä suhteessa DJI on askeleen edellä. Pidämme kuitenkin uudesta päänäytöstä, jossa yksityiskohdat ja värit toistuvat hyvin. Näyttö on kosketusherkkä ja kameran ensisijainen käyttöliittymä. Uusi valikko on aiempaa helppokäyttöisempi. Sormea käyttäen pystyimme esimerkiksi vaihtamaan nopeasti ultralaajakulmasta normaaliin polttoväliin tai videokuvauksesta valokuvaukseen. Myös zoomaaminen sujui nopeasti. Hero8 toimii hyvin päivitetyn GoPro-sovelluksen kanssa, jolla puhelimen saa vikkelästi liitetyksi kameraan. Ääniohjaus on erittäin luotettava. Valitettavasti Hero8 on luokkansa kallein toimintakamera.

Conclusion

HERO8 tuottaa yksityiskohtaisia 4K-videoita, ja myös hidastusvideot ovat hyviä. 12 megapikselin valokuvien laatu on hyvä tämän luokan kameralle. Hinta on kuitenkin kallis.

Ominaisuudet

Merkki
GoPro
Megapikseliä
12,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
2 tuumaa
Kuvaa/sekunti
30
Suurin ISO
3200