Insta360 ONE R Twin Edition

Aivan uudenlaisen kameran voi muuntaa 360 asteen kamerasta toimintakameraksi alle minuutissa.

tekijä Välineopas #Kamerat #Insta360
9.2

Kiinalainen Insta360 on menestynyt hyvillä, erihintaisilla 360 asteen kameroillaan. ONE R on vielä askel eteenpäin, sillä sen voi muuntaa 360-asteisesta toimintakameraksi alle minuutissa. Twin Editioniin kuuluu perusmoduuli, jossa on näyttö sekä kaksi objektiivimoduulia, joita voi vaihdella. Toisessa on kaksi laajakulmaobjektiivia, joilla saa 360 asteen kuvaa 5,7 K:na, ja kuvista voi sitten valita haluamansa sovelluksella älypuhelimessa. Valmiit leikkeet vastaavat Full HD:tä. Mukana tuleva sovellus on varsin kehittynyt ja silti helppokäyttöinen, ja on hauskaa voida valita juuri sopiva alue panoraamakuviin.

Toinen objektiivi on klassisempi, ja kun se asennetaan kameraan, käytössä on 4K-laatua tuottava toimintakamera, joita myös mm. GoPro valmistaa. Polttoväli vastaa 16 mm:iä, joten kuvaan saa laajan alan, ja sovelluksesta voi valita pääsyn hieman lähemmäksi, jolloin vältetään vääristymät. Kuvavakain on digitaalinen, mutta toimii silti erittäin hyvin. Saimme vauhdissa hauskoja ja vakaita otoksia. Kuvanlaatu on tietyissä tilanteissa parempi kuin GoPron uudella HERO8 Blackilla. INSTA360 ONE R:llä saa esimerkiksi enemmän yksityiskohtia näkyviin tummissa kohdissa, sillä kontrasti ei ole niin voimakas kuin kilpailijalla. Ääni on keskinkertaista, mutta kameraan saa ulkoisen mikrofonin. Kameralla voi ottaa raakakuvia.

Kuvanlaatu on 360-moduulilla hieman parempi kuin erinomaisella edeltäjällä, Insta360 ONE X:llä. Dynamiikka oli mielestämme parempi, eivätkä vastavaloon kuvatut kohteet palaneet niin herkästi sävyttömiksi. Kuvanvakaus toimi hyvin myös 360 asteen objektiivilla. Moduulirakenteestaan huolimatta ONE R on vesitiivis viiden metrin syvyyteen, ja eri osat sekä pohjassa oleva punainen akku asettuvat hyvin kiinni toisiinsa. Akku kestää 45 minuutin kuvausajan eikä ole niin kylmänarka kuin edeltäjän. Värillinen näyttö on pieni mutta käyttökelpoinen.

Conclusion

Uudenlainen ja kunnianhimoinen kamera, joka monessa suhteessa päihittää arvostetun GoPron. Kameralla saa tehokkaita 360 asteen kuvia, joita voi yhdistellä kuvaamisen jälkeen. Moduulista toiseen siityminen vie hieman aikaa, ja kuvanvakaus on kovilla heikossa valossa.

Ominaisuudet

Merkki
Insta360
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
1