Leica C-Lux

Leica-väki voi nyt ensimmäistä kertaa saada taskukameran, jossa on suuri kuvakenno, voimakas zoom ja tuttu punainen logo. Hinta saattaa kuitenkin olla haaste.

#Kamerat #Leica
8.4

Leica C-Lux on käytännössä sama kamera kuin Panasonic Lumix DC-TZ200. Molemmat ovat kompaktikameroita, joissa on yhden tuuman kenno ja 24–360 mm:n objektiivi 15-kertaisella zoomilla. Kamerassa on sähköinen etsin, hyvä automaattitarkennus, sarjakuvaus nopeudella 10 kuvaa sekunnissa, raakakuvamahdollisuus ja 4K-video. Lähin kilpailija, jossa on tuuman kenno, on Sony DSC-RX100 VI, jonka zoom on 8,3-kertainen ja joka on lisäksi kalliimpi.
Valokuvaukseen kamerassa on erittäin tehokas optinen kuvanvakaus, ja videoitaessa auttaa viisiakselinen kuvanvakain. Toisin kuin Panasonicin versiossa, Leica C-Luxissa on hieman isompi kädensija, joka asettuu hyvin käteen.
C-Luxilla on miellyttävä työskennellä. Ergonomia on yllättävän hyvä, ja painikkeet ja säätökiekot ovat hyvin sijoitetut. Kolmituumaisen näytön laatu on hyvä ja näyttö kosketusherkkä. Sähköinen etsin on korvaamaton kohteen katselussa ja kameran pitämisessä vakaana kuvattaessa, mutta värit ja valo eivät toistu aivan oikein, sillä etsin ei näytä mustaa.
Herkkyys yltää arvoon ISO 25 000, jossa näkyy paljon kohinaa. Mielestämme ISO 3200 on ylin mahdollinen, jos tuloksen on oltava oikein hyvä. Yksityiskohdat toistuvat hyvin 20 megapikselin tarkkuuden ansiosta, mutta valitettavasti tarkkuus putoaa asteittain siitä, mitä se on 85 mm:iä vastaavalla polttovälillä 360 mm:iin asti, jossa se on vain keskitasoa.
Panasonic TZ200:aa myydään mustana 830 euron hintaan, kun taas uuden Leica C-Luxin saa punaisine logoineen joko yönsinisenä tai kullanvärisenä 1000 eurolla. Hintaan sisältyy kolmen kuukauden tilaus Adobe CC Photography Plan -ohjelmaan.

Arvio

Aluetta 24–360 vastaava zoomobjektiivi taskukamerassa tuo loistoa kuvaamiseen. Pisteitä nostaa, että C-Lux tallenbtaa myös raakakuvia ja 4K-videota. Telekuvat eivät oikein innostaneet, ja hinta on varsin korkea verrattuna
Panasonicin kompaktikameraversioon.

Ominaisuudet

Merkki
Leica
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
15x
LCD-näyttö
3"
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
25600