Leica C

Ensimmäistä kertaa testissä on himoitulla punaisella Leica-merkillä varustettu kamera, joka on hinnaltaan samaa luokkaa kilpailijoidensa kanssa.

#Kamerat #Leica
8.1

Uusi Leica C on itse asiassa hiukan halvempi kuin Sony RX100 II, ja kaiken lisäksi hintaan sisältyy vielä Lightroom 5:n täysversio. Leica C on valmistettu Japanissa, ja sen lähes identtinen kaksospari on Panasonic LF1. Vaikka kamera on pieni ja hyvin kevyt, siinä on kuitenkin 28–200 milliä vastaava objektiivi, jossa on sisäinen linssinsuojus. Polttovälialue on erittäin käytännöllinen, ja jopa 200 milliä vastaavalla polttovälillä saa teräviä kuvia, koska hyvää elektronista etsintä käytettäessä kamera saa kasvoista hyvän tuen. Näytön ja etsimen välillä vaihtaminen vaatii napin painamista. Muuten kameran käsiteltävyys voisi olla parempikin, sillä sen pinta on sileä eikä rungossa ole sormitukea. Käyttömukavuus on kuitenkin hyvä, kun otetaan huomioon kameran koko ja objektiivin polttovälialue, ja ohjelmoitavan painikkeen avulla pääsee helposti tärkeimpiin toimintoihin. Kuvanlaatu ei ole yhtä hyvä kuin Leican kalliissa M-sarjan kameroissa, mutta laatu riittää näyttöön ja 13 x 18 cm:n kokoisiin tulosteisiin. Valotus osuu kohdalleen ja värit ja yksityiskohdat toistuvat hyvin. Kohina-arvosana on kuitenkin heikko. Kamerassa on wi-fi-verkkoliitäntä.

Arvio

Kallis Panasonic, sanovat monet, mutta pitää muistaa se, että hintaan sisältyy Lightroom 5. Pieni ja kevyt kamera, jossa on laaja polttovälialue.

Ominaisuudet

Merkki
Leica
Megapikseliä
12,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
7,2x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
10,0
Suurin ISO
12.800