Leica V-Lux 4

Panasonic ja Leica ovat olleet vakiintunut pari jo vuosikausia. Leica on auttanut Panasonicia objektiiveissa ja Panasonic on toimittanut Leicalle kohtuuhintaisia kameroita.

#Kamerat #Leica
8.5

Panasonic ja Leica ovat olleet vakiintunut pari jo vuosikausia. Leica on auttanut Panasonicia objektiiveissa ja Panasonic on toimittanut Leicalle kohtuuhintaisia kameroita. Leica V-Lux 4 vaikuttaa aivan samanlaiselta kuin testivoittaja FZ200. Mittasimme kuitenkin pieniä eroja, jotka johtunevat Leican suorittamasta hienosäädöstä. Värit vaikuttavat hillitymmiltä ja neutraalimmilta, eikä kohinanvaimennus toimi niin voimakkaasti, mikä on yksityiskohtien kannalta hyvä asia. Se, että Leica sai testissä vain kakkossijan, johtuu suolaisesta hinnasta. Hintaan sisältyy kuitenkin Lightroom 5. Jos on aina halunnut Leican logolla varustettua kameraa, nyt sellaisen voi hankkia hyvällä omallatunnolla. Samoin kuin FZ200:lla myös V-Lux 4:llä onnistuneiden kuvien osuus on suuri. Tästä on kiittäminen terävästi piirtävää objektiivia, jonka valovoima koko polttovälialueella on F2,8. Kuvanvakain on tehokas ja tarkennus toimii hyvin. Yksityiskohtien toisto on erinomainen, kameralla voi tallentaa raakakuvia, ja varustuksena on vastavalosuoja. Näyttöä voi kallistaa ja kääntää joka suuntaan, ja elektroninen etsin on tässä testissä huippuluokkaa. Säätämistä helpottaa kolme ohjelmoitavaa painiketta. Valikko on selkeä. Suurin kuvausnopeus on 12 kuvaa sekunnissa, mutta tällä nopeudella voi kuvata vain yhden sekunnin.

Arvio

V-Lux 4 on käytännöllisesti katsoen sama kamera kuin testivoittaja. Kalliimman hinnan vastikkeita ovat Leica-logo ja Lightroom 5.

Ominaisuudet

Merkki
Leica
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
24x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
12
Suurin ISO
6400