Leica X (Tyyppi 113)

Leica X on erinomainen kamera, jossa on huippuluokan objektiivi. Hinta kertoo, että valmistusmaa on Saksa. Lightroom 5 sisältyy hintaan.

#Kamerat #Leica
8.3

Jos toteaa, että Leica X on iso ja kallis kompaktikamera, ei ole ymmärtänyt, mihin sen viehätys perustuu. Tosiasia nimittäin on, että tämä Saksassa valmistettu Leica muistuttaa kooltaan ja muodoltaan suuresti legendaarisia M-malleja, joilla on ollut keskeinen asema valokuvauksen historiassa. Nyt tämä klassinen M-sarja jatkaa elämäänsä digitaalisina versioina, joiden hinnat alkavat noin 5000 eurosta. Leica X antaa mahdollisuuden tuntea itsensä Leica-kuvaajaksi huomattavasti halvemmalla. Laadultaan erinomaisen Summilux-objektiivin polttoväli vastaa kinokoon 35 mm:ä. Objektiivin valovoima on F1,7, mutta jos tarkennusetäisyys on alle metrin, on tyydyttävä valovoimaan F2,5. Valotusautomatiikka toimii luotettavasti. Värit toistuvat vakioasetuksin hillittyinä. Voimakkaammat värit saa asetuksella Vivid tai kuvaamalla raakakuvia. Kuvanlaatu on hyvän objektiivin ansiosta erinomainen, joskin yksityiskohtia on pienemmän pikselimäärän takia vähemmän kuin esim. Sony RX100:n kuvissa. Etsintä kamerassa ei ole, mutta varusteluistiin voi kiinnittää 450 euron hintaisen elektronisen Visoflex-etsimen. Näyttö on hyvä, mutta sitä ei voi kääntää. Automaattinen tarkennus toimii hyvin, mutta on paljon hauskempaa tarkentaa käsin objektiivin suurella tarkennusrenkaalla.

Arvio

Leica X on erinomainen kamera, jossa on huippuluokan objektiivi. Hinta kertoo, että valmistusmaa on Saksa. Lightroom 5 sisältyy hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Leica
Megapikseliä
16,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
5,0
Suurin ISO
12 500