Leica X2

Leica X2 on suunniteltu perinteitä arvostavalle valokuvaajalle, joka ei piittaa median uusista muodoista – X2:lla ei nimittäin voi kuvata videota.

#Kamerat #Leica
8.5

Leica X2 on suunniteltu perinteitä arvostavalle valokuvaajalle, joka ei piittaa median uusista muodoista – X2:lla ei nimittäin voi kuvata videota. Varakaskin tyypillinen X2-kuvaaja taitaa olla, sillä kamera on melkein puolitoista kertaa kalliimpi kuin testin seuraavaksi kallein, Fujifilm. Mutta jos nämä pienet yksityiskohdat unohdetaan, X2 on tyylikäs tuttavuus, jossa on runsaasti hyvin suunniteltuja valitsimia ja käyttökytkimiä. Valikko on testin selkein. Polttoväli vastaa kuvakulmaltaan 36-millistä. Tarkennus toimii nopeasti, ja sen 11 tarkennuspistettä peittävät kuva-alan hyvin. Raakakuvia voi kuvata vain, jos kuvasta tallennetaan samanaikaisesti myös jpeg-versio. Tämä on ärsyttävää, koska Leica käyttää laajasti tunnettua dng-raakakuvamuotoa, jota useimmat kuvankäsittelyohjelmat lukevat. Kamerassa on APS-C-kuvakenno. Kuvat ovat teräviä kaikilla aukoilla. Kontrastikin on hyvä, mutta yksityiskohdat toistuvat alhaisilla ISO-herkkyyksillä hiukkasen pehmeämmin kuin Fujifilmissä ja Sigmassa. Valkotasapaino­automatiikka toimii luotettavasti kaikenlaisessa valaistuksessa. Värit ovat puhtaat. Kohina alkaa näkyä selvästi herkkyydestä ISO 6400 alkaen. Näytön tarkkuus on alhainen, vain 230 000 pistettä. Etsintä ei ole, mutta elektronisen etsimen saa lisävarusteena vajaan 500 euron hintaan.

Arvio

Vankkatekoinen kamera. Hyvä kuvanlaatu herkkyyteen ISO 6400 asti. Objektiivi piirtää terävästi ja valotus on tarkka. Valikko on selkeä. Kallis.

Ominaisuudet

Merkki
Leica
Megapikseliä
16,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
2,7
Kuvaa/sekunti
5
Suurin ISO
12500